Κένυα: Ιπποπόταμος σκότωσε Κινέζο τουρίστα που επιχείρησε να τον φωτογραφίσει από κοντά

Κένυα: Ιπποπόταμος σκότωσε Κινέζο τουρίστα που επιχείρησε να τον φωτογραφίσει από κοντά Facebook Twitter
EPA
0

Ένας Κινέζος τουρίστας σκοτώθηκε στην Κένυα όταν πλησίασε έναν ιπποπόταμο, σε καταφύγιο άγριας ζωής. 

Ο 66χρονος Τσανγκ Μινγκ Τσουάνγκ, έπεσε θύμα ενός ιπποπόταμου στις ακτές της λίμνης Ναϊβάσα στην Κένυα, το Σάββατο, λίγες ώρες μετά τον θάνατο ενός ψαρά στην περιοχή, επίσης από επίθεση ιπποπόταμου. 

Ένας 62χρονος Κινέζος που τραυματίστηκε στο ίδιο περιστατικό, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. 

  

Από τις αρχές του έτους, έξι άτομα έχουν σκοτωθεί από τα φυτοφάγα αυτά θηλαστικά που ζουν στη λίμνη. 

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, οι αιματηρές συναντήσεις με ιπποπόταμους οφείλονται στην ανθρώπινη παρέμβαση στις περιοχές βοσκής των ζώων. 

Ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Προστασίας Άγριας Ζωής σχολίασε πως οι επιθέσεις σε τουρίστες είναι σπάνιες, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχει ένας οδηγός που προνοεί και προστατεύει τόσο τους τουρίστες όσο και τα ζώα. 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται η τοπική εφημερίδα Star, ο Τσουάνγκ πλησίασε υπερβολικά ενώ έβγαζε φωτογραφίες και ο ιπποπόταμος επιτέθηκε στον τουρίστα, δαγκώνοντάς τον στο στήθος. 

«Ο ιπποπόταμος αναζητούσε βοσκή κοντά στο ξενοδοχείο Sopa», είπε ο πρόεδρος των ιδιοκτητών πλωτών μέσων της λίμνης. 

«Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά», πρόσθεσε, παρατηρώντας πως τα ζώα αναγκάζονται συχνά να περιπλανηθούν αρκετά μακριά για να βρουν τροφή, καταλήγοντας κοντά σε ξενοδοχεία και φάρμες εξαιτίας της ανόδου της στάθμης των υδάτων. 

Η υπηρεσία Άγριας Πανίδας ανακοίνωσε πως αναζητά τον ιπποπόταμο. 

Λίγες ώρες νωρίτερα, ένας ψαράς είχε χάσει τη ζωή του όταν ήρθε αντιμέτωπος με έναν ιπποπόταμο. Και σε αυτή την περίπτωση το θύμα δέχτηκε ένα μοιραίο δάγκωμα στο στήθος. 

«Πέθανε μέσα σε λίγα λεπτά μετά την ανάσυρσή του από τη λίμνη», δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνών εγκληματικών υποθέσεων, Γκίντεον Κιμπούντζα. 

Τον Ιανουάριο, ένας ψαράς είχε σκοτωθεί από επίθεση ιπποπόταμου ενώ έφτιαχνε τα δίχτυα του στη λίμνη Ναϊβάσα. 


Η λίμνη αποτελεί έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό για τους τουρίστες, που ελπίζουν να δουν από κοντά ιπποπόταμους, καμηλοπαρδάλεις και ζέβρες. 

Με πληροφορίες από Independent

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ