Ιβάνκα Τραμπ: Δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και νεοναζισμό στη σπουδαία χώρα μας

Ιβάνκα Τραμπ: Δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και νεοναζισμό στη σπουδαία χώρα μας Facebook Twitter
0

Η Ιβάνκα Τραμπ καταδίκασε με σφοδρότητα "τους οπαδούς της λευκής υπεροχής, τον ρατσισμό και τον νεοναζισμό" με μήνυμά της στο Twitter τα ξημερώματα του Σαββάτου προς Κυριακή. 

Τα tweets της εστάλησαν κατά την επέτειο των αιματηρών επεισοδίων που προκάλεσε πέρυσι σε πορεία στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια ένας ακροδεξιός. Μια διαδήλωση μάλιστα ακροδεξιών είναι προγραμματισμένη για σήμερα έξω από τον Λευκό Οίκο.

"Πριν από έναν χρόνο στο Σάρλοτσβιλ γίναμε θεατές μιας φρικτής έκφρασης μίσους ρατσισμού, μισαλλοδοξίας & βίας", έγραψε η Ιβάνκα Τραμπ στο Twitter.

"Ενώ οι Αμερικανοί είναι ευλογημένοι που ζουν σε μια χώρα, η οποία προστατεύει την ελευθερία, την ελευθερία του λόγου και της πολυφωνίας, δεν υπάρχει χώρος για τους οπαδούς της λευκής υπεροχής, για τον ρατσισμό και τον νεοναζισμό στη σπουδαία χώρα μας.

"Αντί να εξαπολύουμε επιθέσεις ο ένας εναντίον του άλλου με μίσος, ρατσισμό & βία μπορούμε να ανυψώνουμε ο ένας τον άλλον, να ενισχύουμε τις κοινότητές μας και να προσπαθούμε να βοηθάμε κάθε Αμερικανό να επιτύχει το σύνολο των δυνατοτήτων του!".

Τα tweets της Ιβάνκα αποκτούν βαρύτητα κυρίως επειδή ο πρόεδρος των ΗΠΑ δέχτηκε έντονη κριτική μετά το αιματοκύλισμα στο Σάρλοτσβιλ επειδή αρχικά απέφυγε να καταδικάσει τους νεοναζιστές που συμμετείχαν στη διαδήλωση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δέχτηκε κυρίως επικρίσεις επειδή είπε ότι υπήρχαν "πολύ καλοί άνθρωποι και από τις δύο πλευρές" ανάμεσα στους ρατσιστές και στους ακτιβιστές κατά του ρατσισμού που πραγματοποίησαν αντι-διαδήλωση.

Δύο ημέρες αργότερα, έπειτα από σωρεία αντιδράσεων, ο πρόεδρος είπε: "Ο ρατσισμός είναι κακός και εκείνοι που προκαλούν βία στο όνομά του είναι εγκληματίες και αλήτες, μεταξύ τους και η Κου Κλουξ Κλαν, οι νεοναζιστές, οι οπαδοί της λευκής υπεροχής και άλλων οργανώσεων μίσους".

Χθες Σάββατο ο πρόεδρος κατέφυγε σε μια γενική καταδίκη του ρατσισμού σε ένα από τα επτά tweets του της ημέρας.

"Τα επεισόδια στην Σάρλοτσβιλ είχαν ως αποτέλεσμα άδικους θανάτους και διχόνοια. Πρέπει να ενωθούμε ως έθνος. Καταδικάζω όλες τις μορφές ρατσισμού και τις πράξεις βίας. Ειρήνη σε ΟΛΟΥΣ τους Αμερικανούς!», έγραψε ο Τραμπ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM