Η Σουηδία επέτρεψε σε αγελάδες την πρόσβαση σε παραλίες γυμνιστών λόγω καύσωνα- Αντιδρούν οι λουόμενοι

Η Σουηδία επέτρεψε σε αγελάδες την πρόσβαση σε παραλίες γυμνιστών λόγω καύσωνα- Αντιδρούν οι λουόμενοι Facebook Twitter
2

Οι τοπικές αρχές στη νότια Σουηδία επέτρεψαν σε αγελάδες να επισκέπτονται παραλίες γυμνιστών στη διάρκεια του παρατεταμένου καύσωνα, παρά τις διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής.

Σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα The Local, γυμνιστές εξέφρασαν παράπονα στις αρχές της περιοχής Σμάλαντ επειδή επισκέπτονταν τις παραλίες τους αγελάδες με το αιτιολογικό ότι η παρουσία τους είναι «ανθυγιεινή και συνιστά κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία».

Ο καύσωνας, ο οποίος πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής Ευρώπης, έχει προκαλέσει ξηρασία σε ολόκληρη τη χώρα και αυτό σημαίνει ότι οι αγρότες δυσκολεύονται να ταΐσουν τα ζώα τους.

Έτσι κάποιοι από αυτούς αποφάσισαν να σφαγιάσουν τα κοπάδια τους νωρίτερα από το συνηθισμένο, αλλά άλλοι προτίμησαν να τα οδηγήσουν στις γειτονικές παραλίες των γυμνιστών προκειμένου να δροσιστούν, μετέδωσε η δημόσια ραδιοτηλεόραση SVT.

«Όταν υπάρχει ξηρασία, δεν θέλεις να σφαγιαστούν χωρίς λόγο οι αγελάδες σου. Θα πρέπει να μπορούν να βρέχονται, να τρώνε και να πίνουν», είπε ο περιφερειακός αξιωματούχος Πέτερ Μπένγκτσον.

Τα παράπονα που διατύπωσαν οι γυμνιστές οδήγησαν την Υπηρεσία Πολιτισμού και Αναψυχής του Βάξγιο να διοργανώσει ψηφοφορία για το αν θα πρέπει να επιτραπεί η πρόσβαση στις αγελάδες. Τα μέλη της αποφάσισαν ότι οι αγελάδες «έχουν ακριβώς το ίδιο δικαίωμα με τους ανθρώπους να βρίσκονται εκεί».

Ο Μπένγκτσον υποστηρίζει ότι οι λουόμενοι δεν κινδυνεύουν να μολυνθούν με E.Coli, αλλά ότι οι αγρότες θα πρέπει να αποφεύγουν να βάζουν τις αγελάδες μέσα στη θάλασσα αν βρίσκονται εκεί λουόμενοι που θέλουν να κολυμπήσουν.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Χαζομάρες και ψέματα. Για άλλη μια φορά, οι κτηνοτρόφοι βάζουν το προσωπικό τους κέρδος πάνω από όλα, καταστρέφοντας ότι υπάρχει γύρω τους. Απλά δεν θέλουν να μειωθούν τα κέρδη τους από την εκμετάλλευση των ζώων.Το μόνο που θα ήταν υπέρ των ζώων, θα ήταν να ΜΗΝ τα σφάξουν. Από την στιγμή που θα τα σφάξουν, το αν τα σφάξουν σήμερα / χθες / αύριο είναι καθαρά οικονομική επιλογή του κτηνοτρόφου που φροντίζει την τσέπη του.Σιγά μην ενδιαφέρεται για το αν θα "δροσιστούν και ξεδιψάσουν" τα ζώα στην παραλία. Τι θα πιούν για να ξεδιψάσουν, την θάλασσα; Και από πότε δροσίζονται οι αγελάδες στα κύματα;Τα καημένα τα ζώα, μάλλον πανικό θα παθαίνουν σε ένα τόσο αλλόκοτο περιβάλλον. Ούτε την άμμο ξέρουν, ούτε τα κύματα, ούτε το αλατόνερο στο δέρμα και στα μάτια τους.Όλοι αυτοί που μας έχουν πρήξει με την ανοησία ότι "το κρέας είναι φυσική τροφή", τα βρίσκουν φυσικά αυτά; Έχουμε δει στην φύση αγελάδα να τσαλαβουτάει στην θάλασσα; Αλλά η φύση υπάρχει μόνο στο σφάξιμο. Μόνο το σφάξιμο είναι φυσική διαδικασία. Όταν κινδυνεύει η τσέπη μας, η φύση έχει πάει για βρούβες.Ακου δροσίζονται. Δροσίζεται η τσέπη σου απατεώνα, όχι τα ζώα. Καθώς και η τσέπη όλων των "φυσικών" κρεατοφάγων που δεν θέλουν να πληρώσουν για να έχει το ζώο λίγο νερό και σκιά στον καύσωνα.Για τους κρεατοφάγους Φύση = λεφτά.
Αν είναι οι αγελάδες ανθυγιεινές και συνιστούν κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, τότε οι άνθρωποι τι είναι για τις αγελάδες και την φύση γενικά;