Πιάστηκαν στα χέρια για την τέλεια selfie στη Φοντάνα Ντι Τρέβι

Πιάστηκαν στα χέρια για την τέλεια selfie στη Φοντάνα Ντι Τρέβι Facebook Twitter
EPA
0

Η επιθυμία δύο τουριστών για την τέλεια selfie στο διάσημο συντριβάνι της Φοντάνα Ντι Τρέβι στη Ρώμη, προκάλεσε ένα μεγάλο καυγά. 

Μια 19χρονη γυναίκα από την Ολλανδία και ένας 44χρονος Ιταλοαμερικανός ήθελαν να βγάλουν αναμνηστικές selfie στο ίδιο σημείο του μνημείου, ταυτόχρονα. 

Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη το βράδυ, σε μια ώρα της ημέρας που το φως δημιουργεί ένα τέλειο ντεκόρ για φωτογραφία. 

Αυτό που ξεκίνησε σαν μια λεκτική διαμάχη, κατέληξε σε χειροδικία ανάμεσα στα μέλη των οικογενειών των δύο τουριστών. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica, οχτώ άνθρωποι κατέληξαν να δέρνονται μπροστά στους έκπληκτους υπόλοιπους τουρίστες. 

Δυο αστυνομικοί επενέβησαν για να σταματήσουν τον καυγά, όμως η ανακωχή κράτησε για ελάχιστα λεπτά. Όταν συνεχίστηκε, χρειάστηκε η επέμβαση δύο επιπλέον αστυνομικών για να λήξει το συμβάν. 

Οι τουρίστες τραυματίστηκαν με ελαφρείς αμυχές, όμως όλοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για βιαιοπραγία. 

Το συντριβάνι, ένα από τα διασημότερα μνημεία της Ρώμης που κατασκευάστηκε το 1762, δέχεται την επίσκεψη εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο. 

Το 2015, η φύλαξη στο μνημείο αυξήθηκε μετά από εργασίες αναστύλωσης που κόστισαν σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ. 

Την περασμένη χρονιά οι αρχές της Ρώμης ξεκίνησαν την καθιέρωση προστίμων για όσους τουρίστες προσπαθούν να βρέξουν τα πόδια τους ή ακόμα και να κολυμπήσουν στο συντριβάνι. Τα πρόστιμα μπορεί να φτάσουν και τα 240 ευρώ. 

Οι κάτοικοι της Ρώμης δηλώνουν ιδιαίτερα ενοχλημένοι από τους τουρίστες, που προσπαθούν να αναπαραστήσουν τη διάσημη σκηνή από την ταινία Ντόλτσε Βίτα του Φρεντερίκο Φελίνι, στην οποία η Αννίτα Έκμπεργκ λούζεται στο συντριβάνι. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM