Οι ΗΠΑ προανήγγειλαν νέες κυρώσεις στη Ρωσία για την υπόθεση Σκριπάλ

Οι ΗΠΑ προανήγγειλαν νέες κυρώσεις στη Ρωσία για την υπόθεση Σκριπάλ Facebook Twitter
EPA
0

Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε σήμερα ότι επιβεβαίωσε τη ρωσική, κυβερνητική ανάμειξη στην υπόθεση Σκριπάλ, προαναγγέλλοντας νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας. 

Στις 4 Μαρτίου, ο Ρώσος πρώην διπλός πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του, βρέθηκαν αναίσθητοι σε ένα παγκάκι στο Σάλσμπερι της Βρετανίας. 

Η κυβέρνηση της Τερέζας Μέι αμέσως κατηγόρησε το Κρεμλίνο για την υπόθεση παρά τις διαψεύσεις των Ρώσων. Ακολούθησαν δεκάδες απελάσεις Ρώσων διπλωματών από χώρες της Δύσης, μεταξύ των οποίων και από τις ΗΠΑ, με συμμετρικά αντίποινα από το Κρεμλίνο.

Ο Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια νοσηλεύτηκαν για εβδομάδες σε κρίσιμη κατάσταση πριν καταφέρουν να ξεπεράσουν τον κίνδυνο και εδώ και μήνες βρίσκονται υπό την προστασία της βρετανικής κυβέρνησης. 

«Οι ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας χρησιμοποίησε χημικά ή βιολογικά όπλα κατά παράβαση της διεθνούς νομοθεσίας ή έκανε χρήση θανατηφόρων χημικών ή βιολογικών όπλων ενάντια στους δικούς της υπήκοους», δήλωσε με ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ.

Οι κυρώσεις θα τεθούν σε ισχύ μετά τις 22 Αυγούστου.


Νωρίτερα σήμερα, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ραντ Πολ είχε δηλώσει ότι παρέδωσε επιστολή του Ντόναλντ Τραμπ προς τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, προτείνοντας περαιτέρω συνεργασία των δύο χωρών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ