Υπό τον έλεγχο του Άσαντ τρεις επαρχίες στη νοτιοανατολική Συρία

Υπό τον έλεγχο του Άσαντ τρεις επαρχίες στη νοτιοανατολική Συρία Facebook Twitter
0

Τρεις επαρχίες της νοτιοανατολικής Συρίας έθεσε υπό τον έλεγχο του ο συριακός στρατός, με τη συνδρομή των ρωσικών δυνάμεων. 

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Κεντρικής Διεύθυνσης επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας αντιστράτηγος Σεργκέι Ρουτσκόι, στις περιοχές αυτές καταστράφηκε ολοσχερώς κάθε εστία ισλαμιστών ανταρτών. 

«Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι συριακές ένοπλες δυνάμεις με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας, εξόντωσαν πλήρως τις ομάδες του ISIS και της Τζεμπάτ Αλ Νόσρα, και έθεσαν υπό τον έλεγχο τους τις επαρχίες Ντεράα, Ελ Σουβέιντα, και Ελ Κουνέιτρα» δήλωσε ο Ρουτσκόι. 

Ο ίδιος επεσήμανε ότι στη νοτιοδυτική Συρία απελευθερώθηκαν 3.332 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πως υπό τον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης τέθηκαν 146 κατοικημένες περιοχές εκ των οποίων οι 50 με ειρηνικό τρόπο μέσω διαπραγματεύσεων.

Ο Ρουτσκόι δήλωσε ακόμη ότι αποκαταστάθηκε ο έλεγχος στα σύνορα, Συρίας - Ιορδανίας ενώ δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για την επανεργοποίηση της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στα υψίπεδα του Γκολάν, σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ του 1974.

Ο ρώσος αξιωματούχος υποστήριξε επίσης ότι οι εγγυήτριες χώρες στη νότια ζώνη αποκλιμάκωσης, οι ΗΠΑ και η Ιορδανία, δεν πήραν κανένα μέτρο όταν η κατάσταση εντάθηκε στη νότια Συρία, παρότι είχαν συστηματική πληροφόρηση για την κατάσταση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/TASS/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM