Η συγκινητική διάσωση βρέφους από πλημμυρισμένη καλύβα στο Λάος (ΒΙΝΤΕΟ)

Η συγκινητική διάσωση βρέφους από πλημμυρισμένη καλύβα στο Λάος (ΒΙΝΤΕΟ) Facebook Twitter
0

Η συγκινητική διάσωση ενός βρέφους στο Λάος, το οποίο βρέθηκε μετά από ημέρες σε μία πλημμυρισμένη καλύβα με τη μητέρα του τρομοκρατημένο και πεινασμένο, καταγράφηκε σε βίντεο και κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Το βρέφος κατάφερε για αρκετές ημέρες να επιζήσει μαζί με τη μητέρα του σε μια καλύβα πλημμυρισμένη από τα λασπόνερα, μετά την κατάρρευση ενός υπό κατασκευήν υδροηλεκτρικού φράγματος στο νοτιοανατολικό Λάος

Το βίντεο με το μωρό αυτό που κλαίει και δείχνει τρομοκρατημένο, το οποίο τράβηξαν χθες τα μέλη σωστικού συνεργείου από την Ταϊλάνδη που είχε αναλάβει την αποστολή της διάσωσής του, μεταδόθηκε αρχικά από το δίκτυο του Λάος ABC και σήμερα το πρωί είχε ήδη γίνει viral με χιλιάδες θεάσεις και μέσω Facebook μερικές μόνο ώρες μετά την πρώτη προβολή του.

«Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας την Ταϊλάνδη για τη βοήθειά της», είναι η λεζάντα που συνοδεύει το βίντεο.

Σε αυτό βλέπουμε την ομάδα των Ταϊλανδών διασωστών να εντοπίζει ζώνη γύρω από το χωριό Σαϊντονχόνγκ, στην οποία είχε ειδοποιηθεί ότι αγνοούνταν 14 άνθρωποι.

Οι διασώστες παρουσιάζονται στο βίντεο να βγαίνουν από τη βάρκα τους και ο ένας να προχωράει μπροστά με τα λασπόνερα να φτάνουν στη μέση του προς την κατεύθυνση κάποιων δέντρων που έχουν βυθιστεί στα νερά.

Στη συνέχεια τους βλέπουμε να επιστρέφουν, μεταφέροντας προσεκτικά ένα μωρό που κλαίει και να ακολουθεί η μητέρα του.

Η συγκινητική διάσωση βρέφους από πλημμυρισμένη καλύβα στο Λάος (ΒΙΝΤΕΟ) Facebook Twitter
EPA/ABC LAOS NEWS

«Κατάφεραν εν τέλει να βρουν τους 14 που αγνοούνταν: 4 άνδρες, 6 γυναίκες, μεταξύ των οποίων μία έγκυος και 4 παιδιά», διευκρινίζουν οι διασώστες από την Ταϊλάνδη σε σημερινή τους ανακοίνωση.

«Όλοι ήταν εξαντλημένοι και πεινασμένοι έπειτα από τέσσερις ημέρες χωρίς τροφή», προσθέτουν τα σωστικά συνεργεία που τους παρείχαν τις πρώτες φροντίδες και τους μετέφεραν με τη βάρκα τους σε ασφαλές μέρος όπου τους παρέδωσαν σε στρατιωτικούς για να τους μεταφέρουν στη συνέχεια σε νοσηλευτικά κέντρα.

Η συγκινητική διάσωση βρέφους από πλημμυρισμένη καλύβα στο Λάος (ΒΙΝΤΕΟ) Facebook Twitter
Thai Rescue Team

Οι διασωθέντες «βρισκόντουσαν σε μια καλύβα στην κορυφή ενός λόφου στον οποίο είχαν φυτείες. Η στάθμη του νερού ανέβηκε τόσο γρήγορα που δεν είχαν χρόνο να σκεφτούν και έτρεξαν όλοι για να γλιτώσουν από την ορμή των υδάτων», διηγήθηκε στο AFP ο Κενγκάρντ Μπονγκαουόνγκ, ένας από τους διασώστες από την Ταϊλάνδη.

«Βρήκαμε τρεις οικογένειες μαζί. Έτρωγαν βλαστούς μπαμπού, αλλά δεν υπήρχαν πολλοί και πεινούσαν», συνέχισε.

«Το μικρό αγοράκι έκλαιγε και φαινόταν τρομοκρατημένο. Στην πραγματικότητα όλοι ήταν τρομοκρατημένοι από τα νερά. Όταν μάλιστα άρχισε να πέφτει βροχή, όλοι κατελήφθησαν από πανικό», πρόσθεσε.

Πέρα από αυτήν την ανθρώπινη ιστορία, οργισμένοι χωρικοί κατηγορούσαν τις αρχές του Λάος ότι υποβαθμίζουν τον απολογισμό των θυμάτων (27 νεκροί) κατά την τέταρτη σήμερα ημέρα των ερευνών που γίνονται για τον εντοπισμό δεκάδων αγνοουμένων.

Δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού διέρρευσαν την Δευτέρα το βράδυ στην επαρχία Αταπό, στο νοτιοανατολικό τμήμα του Λάος, μετά την κατάρρευση υδροηλεκτρικού φράγματος που τελούσε υπό κατασκευή, βυθίζοντας στα λασπόνερα ολόκληρα χωριά έως τη γειτονική Καμπότζη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ