Λαβρόφ σε Πομπέο: Απαράδεκτη η σύλληψη της Ρωσίδας Μαρία Μπούτινα

Λαβρόφ σε Πομπέο: Απαράδεκτη η σύλληψη της Ρωσίδας Μαρία Μπούτινα Facebook Twitter
EPA/YURI KOCHETKOV
0

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε τη σύλληψη στις ΗΠΑ της Μαρία Μπούτινα, της Ρωσίδας που κατηγορείται ότι επιχείρησε να επηρεάσει πολιτικές οργανώσεις προς όφελος της Ρωσίας, ο Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ «υπογράμμισε ότι οι ενέργειες των αμερικανικών αρχών, που προχώρησαν στη σύλληψη της Ρωσίδας υπηκόου (Μαρία) Μπούτινα βάσει χαλκευμένων κατηγοριών είναι απαράδεκτες» επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Ο Λαβρόφ επισήμανε επίσης ότι είναι «απαραίτητο να αποφυλακιστεί (η Μπούτινα) το συντομότερο», σύμφωνα με το υπουργείο.

Ηλικίας 29 ετών, η Μαρία Μπούτινα συνελήφθη στις ΗΠΑ, διότι ενήργησε «ως πράκτορας αξιωματούχου κυβέρνησης ξένης χώρας».

Κατηγορείται ότι «διείσδυσε σε πολιτικές οργανώσεις προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντα της Ρωσικής Ομοσπονδίας», σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όπου αναφέρεται μια «οργάνωση υπέρ του δικαιώματος της οπλοκατοχής».

Η νεαρή γυναίκα δηλώνει ότι είναι αθώα, οδηγήθηκε την Τετάρτη ενώπιον δικαστηρίου της Ουάσιγκτον. Βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να της επιβληθεί ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών.

Πέντε ημέρες μετά τη Σύνοδο του Ελσίνκι μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Σεργκέι Λαβρόφ και ο Μάικ Πομπέο «αντήλλαξαν απόψεις σχετικά με την προοπτική ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ των χωρών μας, με στόχο την εξομάλυνσή τους», σημειώνει το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Η τηλεφωνική συνδιάλεξη μεταξύ των δύο υπουργών πραγματοποιήθηκε έπειτα από «αμερικανική πρωτοβουλία» επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας αυτής έγιναν αναφορές επίσης στο θέμα της συριακής σύρραξης, ιδίως «στο ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ με άλλες χώρες για την επίλυση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Συρία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Sputnik

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ