Έλληνας ο διαδηλωτής που ξυλοκόπησε ο σωματοφύλακας του Μακρόν; - BINTEO

Έλληνας ο διαδηλωτής που ξυλοκόπησε ο σωματοφύλακας του Μακρόν; - BINTEO Facebook Twitter
0

Έλληνας είναι ο διαδηλωτής που ξυλοκοπήθηκε από τον σωματοφύλακα του Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το γαλλικό περιοδικό Closer για την πολύκροτη υπόθεση Μπεναλά.

Όπως αναφέρει το περιοδικό, ο διαδηλωτής συμμετείχε στην πορεία για την 1η Μαΐου και είναι αυτός που εμφανίζεται να τον χτυπά ο Αλεξάντρ Μπεναλά.

Το περιοδικό αναφέρει πως ο διαδηλωτής είχε δώσει ψεύτικη ταυτότητα που άνηκε σε αθλητή του μπάσκετ στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν και πως παρέμεινε υπό κράτηση για περίπου 4 ώρες,.

 

Το βίντεο με το περιστατικό δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Le Monde και έχει προκαλέσει σάλο στη Γαλλία και επικρίσεις εναντίον του Μακρόν.

Σύμφωνα με τη Le Monde ο διευθυντής του γραφείου του πορέδρου, Πατρίκ Στρζοντά, διευκρίνισε ότι ο Αλεξάντρ Μπεναλά είχε ζητήσει να βρίσκεται μεταξύ των ομάδων "επιτήρησης" για "τη διατήρηση της τάξης στις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς", αίτημα που δέχθηκε ο ίδιος.

Ο Γάλλος πρόεδρος αποφάσισε εν μέσω κριτικής να απολύσει τον σωματοφύλακα.

Ο Μακρόν είχε δεχθεί επικρίσεις μετά την αποκάλυψη της Le Monde ότι το γραφείο του είχε θέσει για λίγο σε αργία τον σωματοφύλακα επειδή χτύπησε έναν διαδηλωτή, εμφανιζόμενος ως αστυνομικός πριν από σχεδόν τρεις μήνες, αλλά δεν είχε ενημερώσει τις αρχές επιβολής του νόμου.

Έλληνας ο διαδηλωτής που ξυλοκόπησε ο σωματοφύλακας του Μακρόν; - BINTEO Facebook Twitter

Η αντιπαράθεση κυριάρχησε στην κάλυψη των ΜΜΕ στη Γαλλία τις τελευταίες μέρες, με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης να επικρίνουν τον Μακρόν επειδή δεν απέλυσε τον βοηθό του αμέσως και παράμεινε σιωπηλός.

Δικαστική πηγή δήλωσε πριν από λίγο ότι ο Αλεξάντρ Μπεναλά τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση σήμερα το πρωί. Αντιμετωπίζει κατηγορίες για πράξεις βίας σε σχέση με πρόσωπο στο οποίο έχει ανατεθεί αποστολή δημόσιας υπηρεσίας, υπέρβαση εξουσιών, παράνομη χρήση διακριτικών δημόσιας αρχής και συνέργεια για εκτροπή εικόνων που προερχόμενων από σύστημα βιντεοπροστασίας διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Εξάλλου, τρεις αστυνομικοί τέθηκαν σε προσωρινή αργία για απόσπαση εικόνων βιντεοεπιτήρησης της Πόλης του Παρισιού και τη μετάδοσή τους στον Αλεξάντρ Μπεναλά, δήλωσε πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση. Οι τρεις αστυνομικοί είναι ένας γενικός ελεγκτής, ένας αστυνόμος και ένας διοικητής.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ