ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Συρία: Εκκενώθηκαν τα δύο τελευταία φιλοκυβερνητικά χωριά που παρέμεναν υπό πολιορκία

Συρία: Εκκενώθηκαν τα δύο τελευταία φιλοκυβερνητικά χωριά που παρέμεναν υπό πολιορκία Facebook Twitter
EPA/MOHAMMED BADRA (φωτ. αρχείου)
0

Χιλιάδες άμαχοι και μαχητές απομακρύνθηκαν από τα χωριά Φούα και Κεφράγια, στη βορειοδυτική συριακή επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.

Πρόκειται για τα δύο τελευταία φιλοκυβερνητικά χωριά που παρέμεναν υπό πολιορκία.

Οι δύο κοινότητες οι κάτοικοι των οποίων είναι κατά πλειονότητα σιίτες και πιστοί στο καθεστώς, πολιορκούνταν από αντάρτες και την τζιχαντιστική οργάνωση Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ, τον πρώην συριακό βραχίονα της Αλ Κάιντα, που ελέγχει σήμερα το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Ιχμπαρίγια («Τα Νέα») μετέδωσε πριν από λίγο πως ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση όλων των αμάχων. Όπως διευκρίνισε, όλα τα λεωφορεία και τα ασθενοφόρα που είχαν εισέλθει στις δύο κοινότητες αποχώρησαν από τα χωριά το πρωί, κάτι που σημαίνει ότι οι οικισμοί πλέον «άδειασαν από αμάχους».

Πάνω από 100 οχήματα μπόρεσαν να μπουν την Τετάρτη στα χωριά προκειμένου να απομακρύνουν τόσο τους αμάχους, όσο και τους φιλοκυβερνητικούς μαχητές και να τους μεταφέρουν σε περιοχές υπό κυβερνητικό έλεγχο, στη γειτονική επαρχία του Χαλεπιού.

Συνολικά, περίπου 6.900 άνθρωποι, πολίτες και μαχητές, υπολογιζόταν πως θα αποχωρήσουν από τα δύο χωριά. Σε αντάλλαγμα, 1.500 κρατούμενοι θα βγουν από τις φυλακές του καθεστώτος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM