Εκτελέστηκε ο θανατοποινίτης Κρίστοφερ Γιάνγκ στο Τέξας - Όγδοη εκτέλεση στην πολιτεία για το 2018

Εκτελέστηκε ο θανατοποινίτης Κρίστοφερ Γιάνγκ στο Τέξας - Όγδοη εκτέλεση στην πολιτεία για το 2018 Facebook Twitter
0

Οι αρχές της Πολιτείας του Τέξας προχώρησαν την Τρίτη στην εκτέλεση του Αφροαμερικανού Κρίστοφερ Γιανγκ, που καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών για τη δολοφονία του ιδιοκτήτη ενός καταστήματος κατά τη διάρκεια ληστείας το 2004, παρά τις εκκλήσεις συγγενών του θύματος προς τον κυβερνήτη να του χαρίσει τη ζωή.

Ο 34χρονος Κρίστοφερ Γιανγκ, εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση στην πόλη Χάντσβιλ του Τέξας για τη δολοφονία του Χασμούκ Πατέλ στο παντοπωλείο του στο Σαν Αντόνιο, γνωστοποίησαν οι αρχές της Πολιτείας.

Ο Γιανγκ έγινε ο 13ος Αμερικανός φυλακισμένος που εκτελέστηκε φέτος κι ο 553ος στο Τέξας αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποκατέστησε τη δυνατότητα επιβολής της θανατικής ποινής, το 1976.

Οι δικηγόροι του Γιανγκ, ο οποίος είναι Αφροαμερικανός, είχαν υποβάλει αίτημα την τελευταία στιγμή να ανακληθεί η απόφαση της εκτέλεσής του με τον ισχυρισμό ότι ο φυλετικός παράγοντας συνετέλεσε στην άρνηση αυτόν τον μήνα της Επιτροπής Απονομής Χάριτος και Αποφυλάκισης.

Στο αίτημά τους είχαν επισημάνει ότι το συμβούλιο είχε προτείνει επιείκεια σε μια παρεμφερή υπόθεση νωρίτερα μέσα στον χρόνο, η οποία αφορούσε έναν λευκό θανατοποινίτη, και ότι θα έπρεπε να πράξουν το ίδιο και για την υπόθεση του Γιανγκ.

Το αίτημα για επιείκεια στήριξε και ο γιος του θύματος, ο Μιτές Πατέλ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Γιανγκ επέδειξε μεταμέλεια και βοήθησε άλλους συγκρατούμενούς του.

Το Τέξας είναι η αμερικανική Πολιτεία που έχει προχωρήσει στις περισσότερες εκτελέσεις καταδικασθέντων στην εσχάτη των ποινών από οποιαδήποτε άλλη.

Πριν από την εκτέλεση του Γιανγκ, οι αρχές του Τέξας είχαν θανατώσει άλλους επτά κρατούμενους φέτος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ