Το «παιδόφιλος» του Έλον Μασκ έχει ενοχλήσει τους επενδυτές της Tesla - Απαιτούν να ζητήσει συγγνώμη

Το «παιδόφιλος» του Έλον Μασκ έχει ενοχλήσει τους επενδυτές της Tesla - Απαιτούν να ζητήσει συγγνώμη Facebook Twitter
1

Οι επενδυτές της Tesla απαιτούν από τον CEO Έλον Μασκ να ζητήσει «συγγνώμη» στον διασώστη των παιδιών στην Ταϊλάνδη τον οποίο αποκάλεσε «παιδόφιλο».

Τα μηνύματα του Μασκ στο Twitter πυροδότησαν αντιδράσεις από τους μετόχους και τους αναλυτές της Σίλικον Βάλεϊ, οι οποίοι χαρακτήρισαν τη συμπεριφορά του ανώριμη και εμπόδιο στην επιτυχία της εταιρείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος δέχθηκε σκληρή κριτική το Σαββατοκύριακο, καθώς επιτέθηκε στον Bέρνον Άνσγουορθ αποκαλώντας τον «παιδόφιλο» που υπόπτως ζει στην Ταίλάνδη.

Ο Mασκ είχε πετάξει στην Ταϊλάνδη και προσέφερε βοήθεια στην αποστολή διάσωσης των 12 αγοριών και του προπονητή τους από την πλημμυρισμένη σπηλιά παρέχοντας ένα υποβρύχιο, αλλά οι επικεφαλής της επιχείρησης απέρριψαν τη βοήθειά του.

Ο διασώστης, ο οποίος βοήθησε στην επιτυχημένη διάσωση, δήλωσε αργότερα ότι η προσπάθεια του Μασκ έγινε μάλλον για αυτοπροβολή και αμφισβήτησε ότι το υποβρύχιο θα μπορούσε να δουλέψει. Στη συνέχεια δέχτηκε τα «πυρά» του Μασκ.

O Άνσγουορθ, o 63χρονος δύτης, είπε στον Guardian πως αισθάνεται έκπληκτος και θυμωμένος για την επίθεση. Ο μεγιστάνας έσβησε αργότερα το συγκεκριμένο σχόλιο και ένα άλλο παρόμοιο, αλλά ο δύτης είπε πως σκέφτεται να κινηθεί νομικά.

Ο Μασκ και ο Tesla έχουν σιωπήσει από τότε, αγνοώντας τα επαναλαμβανόμενα αιτήματα για σχολιασμό από μίντια, αλλά ο Guardian αναφέρει πως μερικοί μέτοχοι είναι ενοχλημένοι.

Ο Τζέιμς Άντερσον, συνεργάτης του τέταρτου μεγαλύτερου μετόχου της Tesla, της εταιρίας Bailey Gifford, δήλωσε στο Guardian την ενόχλησή του για όσα έγιναν και ότι το θέμα θα πρέπει λυθεί με τη δέουσα σοβαρότητα. 

Αν η συμπεριφορά του Mασκ δεν αλλάξει, «θα μπορούσε να έχει δραματικές αρνητικές επιπτώσεις στην εταιρεία», δήλωσε ένας επικεφαλής της Loup Ventures, μιας εταιρείας επιχειρηματικών κεφαλαίων. «Πρέπει να ξεκινήσει με μια συγγνώμη», είπε.

«Τα σκάνδαλα θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τη ζήτηση και την πρόσβαση στο κεφάλαιο», λέει, ενώ κάποιοι άλλοι επενδυτές φέρονται να λένε πως ο Μασκ θα πρέπει να ασχοληθεί με τα ζητήματα της εταιρίας και να αφήσει τις επιχειρήσεις διάσωσης στους αρμόδιους

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ