Το Τέξας θα εκτελέσει θανατοποινίτη παρά τις εκκλήσεις της οικογένειας του θύματος

Το Τέξας θα εκτελέσει θανατοποινίτη παρά τις εκκλήσεις της οικογένειας του θύματος Facebook Twitter
Φωτό: Texas Department of Criminal Justice
0

Στην εκτέλεση ενός άνδρα, ο οποίος είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία ενός ιδιοκτήτη καταστήματος στη διάρκεια ληστείας το 2004, αναμένεται να προχωρήσει σήμερα το Τέξας, παρά τις εκκλήσεις κάποιων από τους συγγενείς του θύματος να του χαρίσουν τη ζωή καθώς τον έχουν συγχωρέσει.

Η πολιτεία πρόκειται να εκτελέσει τον 34χρονο Κρίστοφερ Γιανγκ με θανατηφόρο ένεση στις 02:00 ώρα Ελλάδας στο κελί του, σε φυλακή της πόλης Χάντσβιλ.

Ο Γιανγκ έχει κριθεί ένοχος για την δολοφονία του Χασμούκ Πατέλ στο παντοπωλείο του στο Σαν Αντόνιο.

Αν πραγματοποιηθεί η εκτέλεση, ο Γιανγκ θα είναι ο 13ος Αμερικανός κρατούμενος που θα εκτελείται αυτή τη χρονιά και ο 553ος στο Τέξας από τότε που το Αμερικανικό Ανώτατο Δικαστήριο επανέφερε τη θανατική ποινή το 1976.

Το Τέξας έχει τη θλιβερή πρωτιά μεταξύ των αμερικανικών πολιτειών σε εκτελέσεις. Από την αρχή του χρόνου το Τέξας έχει πραγματοποιήσει επτά εκτελέσεις.

Οι δικηγόροι του Γιανγκ, ο οποίος είναι Αφροαμερικανός, υπέβαλαν αίτημα την τελευταία στιγμή να ανακληθεί η απόφαση της εκτέλεσής του με τον ισχυρισμό ότι ο φυλετικός παράγοντας συνετέλεσε στην άρνηση αυτόν τον μήνα της Επιτροπής Απονομής Χάριτος και Αποφυλάκισης.

Δικαστής αμερικανικού περιφερειακού δικαστηρίου απέρριψε σήμερα το αίτημά τους και οι δικηγόροι του ανακοίνωσαν ότι θα ασκούσαν έφεση επί της απόφασης.

Οι δικηγόροι του είχαν επισημάνει ότι το συμβούλιο είχε προτείνει επιείκεια σε μια παρεμφερή υπόθεση νωρίτερα μέσα στον χρόνο, η οποία αφορούσε έναν λευκό θανατοποινίτη, και ότι θα έπρεπε να πράξουν το ίδιο και για την υπόθεση του Γιανγκ.

Εκείνοι που ζητούσαν επιείκεια ήθελαν να προτείνει το συμβούλιο την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Το Τέξας υποστηρίζει ότι ο Γιανγκ καταδικάστηκε και του αξίζει να πεθάνει για την δολοφονία, την οποία διέπραξε λίγο μετά την σεξουαλική επίθεση εις βάρος μιας γυναίκας, της οποίας είχε κλέψει το αυτοκίνητο.

Το αίτημα για επιείκεια στήριξε και ο γιος του θύματος, ο Μιτές Πατέλ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Γιανγκ επέδειξε μεταμέλεια και βοήθησε άλλους συγκρατούμενούς του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ