Τα γυρίζει ο Τραμπ: H Ρωσία αναμίχθηκε στις εκλογές του 2016 αλλά δεν επηρέασε το αποτέλεσμα

Τα γυρίζει ο Τραμπ: H Ρωσία αναμίχθηκε στις εκλογές του 2016 αλλά δεν επηρέασε το αποτέλεσμα Facebook Twitter
EPA/MICHAEL REYNOLDS
1

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετά τα σφοδρά πυρά που δέχτηκε για τη στάση του στη σύνοδο κορυφής στο Ελσίνκι με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα ότι αποδέχεται το συμπέρασμα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών περί ρωσικής ανάμιξης στις εκλογές του 2016, ωστόσο αυτή δεν είχε καμία επίπτωση στο αποτέλεσμα.

Όπως είπε, έκανε λάθος στα λεγόμενά του στη χθεσινή κοινή συνέντευξη τύπου και αυτό που εννοούσε ήταν ότι δεν βλέπει κανέναν λόγο γιατί η Ρωσία να αναμίχθηκε στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι εμπιστεύεται πλήρως και στηρίζει τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και αποδέχεται το συμπέρασμά τους, ότι υπήρξε όντως ανάμιξη της Ρωσίας κατά την προεκλογική περίοδο.

«Μόλις είδα το απόσπασμα της δήλωσής μου και συνειδητοποίησα ότι πρέπει να αποσαφηνίσω τη δήλωσή μου», είπε ο Τραμπ.

«Πλήρη εμπιστοσύνη και στήριξη στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών - έχω πλήρη εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες μας πληροφοριών», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, έπειτα από μια συνάντηση που είχε με Ρεπουμπλικάνους της Βουλής των Αντιπροσώπων για πιθανές μελλοντικές φορολογικές περικοπές.

«Αποδέχομαι τα ευρήματα των υπηρεσιών μας πληροφοριών ότι η Ρωσία αναμίχθηκε στις εκλογές του 2016», τόνισε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, διατυπώνοντας το «σεβασμό» του σε αυτές τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

Ωστόσο σημείωσε ότι οι ενέργειες της Μόσχας δεν είχαν καμία επίπτωση στο αποτέλεσμα των εκλογών.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι η κυβέρνησή του θα κινηθεί πιο επιθετικά ώστε να αποκρούσει τυχόν προσπάθειες ανάμιξης στις εκλογές του 2018 για την ανανέωση της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Πρόσθεσε ότι οι σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία δεν ήταν ποτέ τόσο κακές, όμως βελτιώθηκαν και μπορεί να γίνουν ακόμη καλύτερες στο μέλλον.

Αναφερόμενος στη σύνοδο κορυφής της Δευτέρας, στο Ελσίνκι, ο Τραμπ είπε ότι συζήτησε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, τη Συρία, την ασφάλεια του Ισραήλ και τις πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν. Είπε ότι «ελπίζει κάποια στιγμή το Ιράν να μας τηλεφωνήσει και ίσως να καταλήξουμε σε μια νέα συμφωνία, ή ίσως όχι».

Πρόσθεσε ότι συζήτησε με τον Πούτιν τη μείωση των πυρηνικών όπλων παγκοσμίως καθώς και το θέμα της Βόρειας Κορέας για το οποίο σχολίασε ότι «δεν υπάρχει καμία βιασύνη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ