Στη Μαγιόρκα απαγορεύουν το τόπλες περπάτημα στο δρόμο

Στη Μαγιόρκα απαγορεύουν το τόπλες περπάτημα στο δρόμο Facebook Twitter
1

Μέτρα προκειμένου να αντιστρέψουν την αρνητική εικόνα του «τουρισμού των υπερβολών» παίρνουν οι αρχές στη Μαγιόρκα, έναν από τους κυριότερους τουριστικούς  προορισμούς της Ισπανίας. 

Στην πρωτεύουσα του νησιού, Πάλμα, θα απαγορεύεται πλέον το να περπατάει κανείς τόπλες στο δρόμο, κάτι που συνήθιζαν αρκετοί τουρίστες.

«Αυτό το μέτρο δε θα λύσει το πρόβλημα αλλά θα δώσει στην αστυνομία τα όπλα να το αντιμετωπίσει» λέει η Αντζέλικα Παστορ, αρμόδια σύμβουλος της Πάλμα για θέματα ασφαλείας.

Ήδη στο Μαγκαλούφ, ένα από τα πιο πολυσύχναστα  θέρετρα του νησιού, ισχύει παρόμοια απαγόρευση από το 2017, ύστερα από διαδοχικά παράπονα των ντόπιων κατά των τουριστών, σε ένα νησί που ο τουρισμός αποτελεί την κύρια βιομηχανία. 

Η απαγόρευση αυτή, όπως και άλλα αντίστοιχα μέτρα, έρχεται σε μια περίοδο όπου έχουν πυκνώσει οι συζητήσεις για τις αρνητικές συνέπειες του μαζικού τουρισμού.

Σε διάφορα πολυσύχναστα τουριστικά μέρη, από το Μάτσου Πίτσου του Περού ως την Βενετία, οι τοπικές κοινωνίες διαμαρτύρονται για τη συμπεριφορά των τουριστών. 

Όταν το μέτρο εγκριθεί, κάτι που αναμένεται μετά το φετινό καλοκαίρι, θα δίνει την ευκαιρία στην αστυνομία να επιβάλλει επιτόπου πρόστιμα που μπορεί να φτάσουν έως τα 3000 ευρώ.

Παρόμοια πρόστιμα θα υπάρχουν για όσους συλλαμβάνονται να κάνουν σεξ σε δημόσιο χώρο. Άλλη αντίστοιχη  ρύθμιση προβλέπει πρόστιμα για όσους πηδούν από μπαλκόνια ξενοδοχείων. 

«Θα αντιμετωπίσουμε τις υπερβολές των τουριστών με αποφασιστικότητα» λέει ο δήμαρχος της πόλης Άντονι Νογκουέρα. «Θα έχουμε τα εργαλεία ώστε να αποφεύγουμε να δίνεται λάθος εικόνα για την πόλη μας. Θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την Πάλμα». 

Επίσης ο δήμαρχος τόνισε πως οι νόμοι θα προβλέπουν αυξημένες ποινές και για τους ντόπιους που αποφασίζουν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους αντιδρώντας στις υπερβολές των τουριστών. «Πρέπει να είμαστε όλοι μέρος της λύσης», τονίζει. 

Με πληροφορίες από CNN 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM