Βρετανία: Πρόστιμο στην καμπάνια υπέρ του Brexit

Βρετανία: Πρόστιμο στην καμπάνια υπέρ του Brexit Facebook Twitter
0

Η βρετανική Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι επέβαλε πρόστιμο στην ομάδα που είχε αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία υπέρ του Brexit για παραβίαση των κανόνων για τις δαπάνες στο δημοψήφισμα του 2016 και ότι παρέπεμψε το θέμα στην αστυνομία.

Η Εκλογική Επιτροπή διευκρίνισε ότι η ομάδα του Vote Leave συνεργάστηκε με μια άλλη ομάδα υπέρ του Brexit, την BeLeave, η οποία δαπάνησε 675.000 στερλίνες μαζί με την Aggregate IQ, μια εταιρεία η οποία χρησιμοποίησε στοιχεία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την προσέλκυση ψηφοφόρων, βάσει κοινού σχεδίου με την Vote Leave.

«Βρήκαμε σημαντικά στοιχεία ότι οι δύο ομάδες εργάστηκαν με ένα κοινό σχέδιο, δεν δήλωσαν την κοινή τους εργασία και δεν συμμορφώθηκαν με τα νόμιμα όρια δαπανών», δήλωσε ο Μπομπ Πόσνερ, διευθυντής της εκλογικής επιτροπής για θέματα πολιτικής χρηματοδότησης και κανονισμών.

Στην ομάδα του Vote Leave επιβλήθηκε πρόστιμο 61.000 στερλινών και η Εκλογική Επιτροπή παρέπεμψε τον Ντέιβιντ Χάλσαλ, υπεύθυνο της Vote Leave, και τον Ντάρεν Γκράιμς, ιδρυτή της ομάδας BeLeave, στην αστυνομία για ψευδείς δηλώσεις όσον αφορά τις προεκλογικές δαπάνες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ