Δεκατέσσερις νεκροί από το κύμα καύσωνα που πλήττει την Ιαπωνία

Δεκατέσσερις νεκροί από το κύμα καύσωνα που πλήττει την Ιαπωνία Facebook Twitter
EPA
0

Το κύμα καύσωνα που πλήττει την Ιαπωνία στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους, το προηγούμενο τριήμερο.

Χιλιάδες άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία με συμπτώματα θερμοπληξίας ή αφυδάτωσης, που αποδίδονται στην υπερβολική ζέστη.

Χθες, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 39 βαθμούς Κελσίου, που σε συνδυασμό με την υψηλή υγρασία, δημιούργησαν εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες.

Οι υψηλές θερμοκρασίες δυσχεραίνουν το έργο των σωστικών συνεργείων στις δυτικές επαρχίες, μόλις λίγες ημέρες μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις λάσπης, στοιχίζοντας τη ζωή σε 222 ανθρώπους.

Είκοσι άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται από εκείνες τις καταστροφές που εκτόπισαν 5.000 ανθρώπους και άφησαν 200.000 χωρίς υδροδότηση.

Το κύμα καύσωνα οφείλεται σε δύο υψηλά βαρομετρικά στην Ιαπωνία που καλύπτουν μεγάλο μέρος της χώρας και οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να συνεχιστούν όλη την εβδομάδα, «αν όχι περισσότερο», προειδοποίησε η μετεωρολογική υπηρεσία.

Πέρυσι, 48 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους στην Ιαπωνία από τον Μάιο ως τον Σεπτέμβριο εξαιτίας της ζέστης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM