Απεργία της ΓΣΕΕ

Βρετανία: Σε μπουκάλι αρώματος βρισκόταν το Νόβιτσοκ που δηλητηρίασε το ζευγάρι

Βρετανία: Σε μπουκάλι αρώματος βρισκόταν το Νόβιτσοκ που δηλητηρίασε το ζευγάρι Facebook Twitter
0

Ο νευροτοξικός παράγοντας Νόβιτσοκ, από τον οποίον δηλητηριάστηκαν δύο άνθρωποι στο Έιμσμπερι της Αγγλίας, φαίνεται πως βρισκόταν σε ένα μπουκάλι αρώματος. 

Τη σχετική δήλωση έκανε ο αδερφός ενός από τα θύματα, μιλώντας στο BBC. 

Ο Τσάρλι Ρόουλι και η σύντροφός του Ντον Στέρτζες εκτέθηκαν στον νευροτοξικό παράγοντα στις 30 Ιουνίου. Η 44χρονη γυναίκα πέθανε στο νοσοκομείο, οχτώ ημέρες αργότερα. 

Σύμφωνα με τον Μάθιου Ρόουλι, ο αδερφός του Τσάρλι, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, του είχε πει ότι είχε μαζέψει το μπουκάλι.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία, η οποία ηγείται της έρευνας, αρνήθηκε πάντως να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του. Ωστόσο, νωρίτερα η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι η ουσία αυτή βρισκόταν μέσα σε ένα «μικρό μπουκάλι».

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για φόνο μετά τον θάνατο της Στέρτζες στις 8 Ιουλίου.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι το περιστατικό συνδέεται με τη δηλητηρίαση με Νόβιτσοκ του ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια στις 4 Μαρτίου στο Σάλσμπερι.

Την Παρασκευή, η αστυνομία επανέλαβε την έκκλησή της προς τους πολίτες της περιοχής να μην μαζεύουν άγνωστης προελεύσεως αντικείμενα, περιλαμβανομένων των προϊόντων κοσμετικής.

Όπως είπε στο BBC News ο Μάθιου Ρόουλι, ο αδελφός του Τσάρλι «δεν είναι όπως τον γνώριζα», παρότι όπως πρόσθεσε, τώρα λαμβάνει στερεά τροφή.

Ο συντάκτης αρμόδιος για θέματα εσωτερικής επικαιρότητας του BBC, Ντάνι Σο, επισημαίνει πως η πληροφορία για το μπουκάλι αρώματος πιθανόν να είναι ένα σημαντικό στοιχείο για τους ερευνητές που επιχειρούν να απομονώσουν την πηγή προέλευσης του νευροτοξικού παράγοντα και το πώς βρέθηκε εκεί.

«Από πού προήλθε, από πού αγοράστηκε, είναι κάτι πολύ σπάνιο, είναι κάτι ασυνήθιστο, είναι κάτι το οποίο αγοράστηκε από ένα συγκεκριμένο κατάστημα μια συγκεκριμένη περίοδο; Αυτό θα μπορούσε να είναι απολύτως ζωτικής σημασίας για την έρευνα, το να διαπιστωθεί ποιος ευθύνεται για την επίθεση εναντίον των Σκριπάλ και επίσης για την τελευταία αυτή επίθεση», εξηγεί ο Σο.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM
Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Διεθνή / Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Οι γονείς του 40χρονου Τζόελ Κάουτσι, που αφαίρεσε τη ζωή έξι ανθρώπων σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, παραδέχονται πως ο γιος τους «ήταν ένα τέρας», που μισούσε τις γυναίκες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ