To τρολάρισμα των Ρώσων στον Τραμπ για τις σχέσεις των δύο χώρών

To τρολάρισμα των Ρώσων στον Τραμπ για τις σχέσεις των δύο χώρών Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είπε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά την έναρξη της συνάντησης κορυφής στο Ελσίνκι ότι είναι καιρός να μιλήσουν για τις σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον.

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι θα πρέπει να συζητήσουν δύσκολα πολυεθνικά θέματα. «Υπάρχουν αρκετά από αυτά για να αρχίσουμε να τους δίνουμε προσοχή» είπε, καθισμένος δίπλα στον Τραμπ. 

Από την πλευρά του ο Αμερικάνος πρόεδρος είπε πως «η συνεργασία με τη Ρωσία είναι καλό πράγμα όχι κακό» και πρόσθεσε  πως ελπίζει σε μια «εξαιρετική σχέση» ανάμεσα στους δύο προέδρους. Επίσης ο Αμερικάνος πρόεδρος συνεχάρη τον Ρώσο ομόλογο του για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 

Όσον αφορά το ζήτημα των πυρηνικών όπλων  ο Τραμπ σχολίασε πως «ο κόσμος θέλει να έχουμε καλές σχέσεις. Είμαστε δύο μεγάλες πυρηνικές δυνάμεις οι οποίες μαζί κατέχουν το 90% των πυρηνικών όπλων. Και αυτό δεν είναι κάτι καλό».  

Νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε τρολάρει τον Αμερικανό πρόεδρο που είχε γράψει στο Twitter πως οι αμερικανορωσικές σχέσεις είναι στο χειρότερο επίπεδο «εξαιτίας της αμερικάνικης ανοησίας και ηλιθιότητας και του στημένου κυνηγιού μαγισσών». «Συμφωνούμε» αρκέστηκε να σχολιάσει το ρωσικό ΥΠΕΞ κάνοντας retweet όσων έγραψε ο Αμερικάνος πρόεδρος. 

Η συνάντηση ανάμεσα στους δύο ηγέτες γίνεται λίγες ημέρες μετά την δίωξη κατά 12 Ρώσων αξιωματούχων για εμπλοκή στις αμερικάνικες εκλογές του 2016.

Σύμφωνα με το Politico η συνάντηση μπορεί να εξελιχθεί σε μια πολιτική καταστροφή για τις ΗΠΑ, καθώς εκατομμύρια  Αμερικανών πολιτών πιστεύουν πως ο Πούτιν ασκεί μια δόλια επιρροή στον Αμερικανό πρόεδρο.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNN

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ