Ιταλία: Σε μονάδα της ακτοφυλακής μεταφέρονται 450 μετανάστες που έπλεαν νότια της Σικελίας

Ιταλία: Σε μονάδα της ακτοφυλακής μεταφέρονται 450 μετανάστες που έπλεαν νότια της Σικελίας Facebook Twitter
EPA
1

Τη μεταφορά των 450 μεταναστών και προσφύγων που επέβαιναν σε αλιευτικό, σε πλοίο της Frontex και σε μονάδα της ιταλικής ακτοφυλακής, αποφάσισε η ιταλική κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε.

Μέρος των παιδιών και των γυναικών μεταφέρθηκαν ήδη στην Λαμπεντούζα, για να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με ό,τι διέρρευσε, η ιταλική κυβέρνηση έλαβε την απόφαση αυτή για να μην κατηγορηθεί ότι αρνείται να συντρέξει ανθρώπους που αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο.

Τις προηγούμενες εβδομάδες η Ιταλία είχε δεχθεί σωρεία επικρίσεων για την απόφασή της να κλείσει τα λιμάνια στα σωστικά πλοία - μία τακτική που ακολούθησε και η Μάλτα.

Χθες, οι αρχές της Μάλτας είχαν ανακοινώσει ότι θα δέχονταν το αλιευτικό σε λιμάνι τους , αλλά τελικά, δεν έστειλαν ταχύπλοο να το εντοπίσει.

Τώρα αναμένεται να επιλεγεί λιμάνι της Κάτω Ιταλίας, στο οποίο θα μπορέσουν να κατευθυνθούν τα δυο στρατιωτικά πλοία με τους διασωθέντες, εκτός κι αν η ιταλική κυβέρνηση ζητήσει και πάλι από τη Μάλτα να δεχθεί σε δικό της λιμάνι τους 450 μετανάστες και πρόσφυγες.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια