Αιματοκύλησαν το Πακιστάν - 128 νεκροί από βόμβα ενός καμικάζι αυτοκτονίας

Αιματοκύλησαν το Πακιστάν - 128 νεκροί από βόμβα ενός καμικάζι αυτοκτονίας Facebook Twitter
0

Στους 128 ανέρχονται οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μαστούνγκ του νοτιοδυτικού Πακιστάν.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 128, είπε ο υπουργός Εσωτερικών της επαρχίας του Μπαλουτσιστάν, Αγά Ούμαρ Μπουνγκαλζάι.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Μεταξύ των θυμάτων είναι και ένας υποψήφιος για το τοπικό κοινοβούλιο, ο Σιράτζ Ραϊσάνι, όπως ανέφερε η οικογένειά του.

Η επίθεση έγινε από έναν βομβιστή καμικάζι και λίγο αργότερα το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης με ανάρτηση στο προπαγανδιστικό του όργανο, πρακτορείο ειδήσεων AMAQ. 

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση που εξαπολύθηκε σήμερα και συνδέεται με τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουλίου, εν μέσω κλιμακούμενων εντάσεων για την επιστροφή του εκδιωχθέντος πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ.

Η επίθεση ήταν η πλέον πολύνεκρη στο Πακιστάν εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο και το τρίτο περιστατικό βίας με στόχο προεκλογική συγκέντρωση αυτή τη εβδομάδα.

Αιματοκύλησαν το Πακιστάν - 128 νεκροί από βόμβα ενός καμικάζι αυτοκτονίας Facebook Twitter

Η προσωρινή κυβέρνηση λαμβάνει σκληρά μέτρα ενάντια σε προεκλογικές συγκεντρώσεις υπέρ του Σαρίφ, που εκδιώχθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο τον περασμένο χρόνο και καταδικάστηκε ερήμην για διαφθορά πριν από μια εβδομάδα.

Ο ίδιος και η κόρη του Μαριάμ επέστρεψαν σήμερα στη χώρα και βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης πολλών ετών.

Το αεροσκάφος που μετέφερε τον Σαρίφ και την κόρη του προσγειώθηκε στην Λαχόρη περίπου στις 8:45, τοπική ώρα (19:45 ώρα Ελλάδας) και αμέσως έγινε η σύλληψή τους στο αεροδρόμιο.

Τον Ιούλιο 2017 το πακιστανικό Ανώτατο Δικαστήριο έβαλε πρόωρα τέλος στην τρίτη πρωθυπουργική θητεία του Σαρίφ, μετά τις αποκαλύψεις για τα πολυτελή ακίνητα που κατείχε η οικογένειά του μέσω υπεράκτιων εταιρειών.

Η πακιστανική δικαιοσύνη απαγόρευσε στη συνέχεια στον ίδιο να ηγείται του κόμματός του, του PML-N, και του απαγόρευσε ισοβίως να συμμετέχει σε οποιεσδήποτε εκλογές. Οι υποστηρικτές του αρνούνται πως έχει διαπράξει οποιοδήποτε αδίκημα και αφήνουν να εννοηθεί πως είναι θύμα συνωμοσίας που εξυφάνθηκε από τον ισχυρό πακιστανικό στρατό.

Το κόμμα PML-N, του οποίου ηγείται τώρα ο αδελφός του, ο Σαχμπάζ Σαρίφ, είναι ένα από τα κύρια κόμματα που συμμετέχουν στις βουλευτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 25 Ιουλίου. Ο κύριος αντίπαλός του είναι το PTI, του οποίου ηγείται ο πρώην πρωταθλητής του κρίκετ Ιμράν Καν.

Η επιστροφή τους μπορεί να προκαλέσει αναταράξεις στην προεκλογική κούρσα που έχει στιγματιστεί από κατηγορίες ότι ο ισχυρός πακιστανικός στρατός συνωμοτεί υπέρ του Καν, που χαρακτηρίζει «εγκληματία» τον Σαρίφ.

Συγκρούσεις ξέσπασαν την Παρασκευή το βράδυ στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στη Λαχόρη μεταξύ υποστηρικτών του Σαρίφ και χιλιάδων αστυνομικών που είχαν αναπτυχθεί, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του πρακτορείου Ρόιτερς. Δεν υπήρχαν αναφορές για τραυματίες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και σε νέα φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον διαπιστώνουν photoshop φωτογραφικά πρακτορεία

Διεθνή / Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Μία φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τα εγγόνια της, που είχε τραβήξει η Κέιτ Μίντλετον, έχει υποστεί επεξεργασία, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία
NEWSROOM
Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ