Δημόσιο ράβδισμα σε δύο άντρες που έκαναν σεξ - Η τιμωρία στην Ινδονησία που προκαλεί αντιδράσεις

Δημόσιο ράβδισμα σε δύο άντρες που έκαναν σεξ - Η τιμωρία στην Ινδονησία που προκαλεί αντιδράσεις Facebook Twitter
4

Ένα ομόφυλο ζευγάρι τιμωρήθηκε με δημόσιο ράβδισμα στην συντηρητική επαρχία Aceh της Ινδονησίας την Παρασκευή, παρά την υπόσχεση αξιωματούχων να σταματήσουν αυτού του είδους την τιμωρία η οποία προκαλεί διεθνή κατακραυγή.

Οι δύο άνδρες δέχτηκαν πάνω από 80 χτυπήματα με ραβδί ως τιμωρία για το σεξ μεταξύ τους, το οποίο απαγορεύεται σύμφωνα με τον τοπικό ισλαμικό νόμο.

Η τιμωρία τους συνοδεύτηκε από δημόσιο ευτελισμό από το πλήθος που παρακολουθούσε.

Ωστόσο αυτοί οι δύο άντρες δεν ήταν οι μόνοι που ανέβηκαν σήμερα στο βάθρο για τιμωρία καθώς ακόμη 15 άτομα δέχτηκαν αντίστοιχες ποινές για απρεπή συμπεριφορά.

Τα εγκλήματα τους ήταν μεταξύ άλλων η κατανάλωση αλκοόλ και η έκφραση τρυφερότητας δημοσίως - αυτό μπορεί να σημαίνει ένα φιλί και ένα ανύπαντρο ζευγάρι πιασμένο από το χέρι.

Οι άνδρες ήταν το δεύτερο ζευγάρι ομοφυλόφιλων το οποίο τιμωρήθηκε έτσι φέτος στην περιοχή αυτή.

Η επαρχία Aceh είναι η μοναδική στην Ινδονησία που επιβάλλει τόσο αυστηρό ισλαμικό νόμο.

Το δημόσιο μαστίγωμα ή ράβδισμα είναι μια κοινή τιμωρία για μια σειρά αδικημάτων όπως ο τζόγος και οι εξωσυζυγικές σχέσεις ή οι σχέσεις μεταξύ ανύπαντρων ζευγαριών.

Αν και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ινδονησίας έχει εκφραστεί κατά της πρακτικής, οι κάτοικοι της επαρχίας αρνούνται να υπακούσουν και οι αρχές την συνεχίζουν καθώς είναι δημοφιλής.

Το ζευγάρι των αντρών δέχτηκε επίθεση όχλου σε ένα ινστιτούτο αισθητικής την περασμένη εβδομάδα και οδηγήθηκε από τον κόσμο στις αρχές για την τιμωρία.

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Πολύ ισοπεδωτικό σχόλιο, έστω και μέσα στην ειρωνεία του.Κι όμως, στην πλειοψηφία των χωρών της Άπω Ανατολής, η ομοφυλοφιλία ποτέ δεν υπήρξε παράνομη και ποτέ δεν διώχθηκε. Θλιβερές εξαιρέσεις οι χώρες όπου επικράτησε μονοθεϊστική θρησκεία.Αντίθετα, στη Δύση, η ομοφυλοφιλία υπήρξε παντού παράνομη και καταδικαστέα, για πολύ μεγάλα διαστήματα της ιστορίας.
Συγκεκριμένα οι πρόχειροι υπολογισμοί με τους δείκτες γεννήσεων και το ποσοστό της χώρας σήμερα που είναι άνω των 60 μας δίνουν πως το να φεύγουν 500.000 νέοι από τη χώρα και να έρχονται 500.000 από τρίτες μουσουλμανικές χώρες ισοδυναμεί σε βάθος χρόνου 40 ετών με 5.469.000 αναχωρήσεις και 4.580.000 αφίξεις. Αν και επειδή τα στοιχεία είναι δυναμικά και το φαινόμενο συνεχίζεται προβλέπω πως αυτοί οι αριθμοί θα έρθουν 5-10 χρόνια γρηγορότερα. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως στην Ελλάδα στα επόμενα 30 χρόνια θα πρέπει να αλλάξει και η σημαία και οι Θρησκευτικές εορτές αφού η αναλογία θα είναι σχεδόν 50-50 με τάση μείωσης των Χριστιανών.