Πρίγκιπας Χάρι και Έλτον Τζον ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά του HIV

Πρίγκιπας Χάρι και Έλτον Τζον ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά του HIV Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρίγκιπας Χάρι και ο 'Ελτον Τζον ενώνουν τις δυνάμεις τους εγκαινιάζοντας μια παγκόσμια συνεργασία που θα εστιάζεται στη θεραπεία των λοιμώξεων από τον ιό HIV στους άνδρες.

Το Elton John AIDS Foundation που έχει ιδρύσει ο Βρετανός μουσικός,  δεν ανακοίνωσε λεπτομέρειες για το σχέδιο, όμως ανέφερε πως  όλα τα στοιχεία για το πρόγραμμα θα γίνουν γνωστά στη Διεθνή Διάσκεψη για το AIDS που θα πραγματοποιηθεί στο 'Άμστερνταμ στις 24 Ιουλίου.

Ο 71χρονος τραγουδιστής και ο 33χρονος πρίγκιπας είναι και οι δύο διακεκριμένοι ακτιβιστές στη μάχη κατά του ιού HIV και της νόσου  ΑIDS. 

Ο Τζον τραγούδησε στην κηδεία της μητέρας του Χάρι, της πριγκίπισσας Νταϊάνα, και παρέστη στον γάμο του πρίγκιπα με την ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ τον περασμένο Μάιο.

Ο  Έλτον Τζον δήλωσε ότι ο ίδιος και ο πρίγκιπας μετείχαν προ διετίας σε ομάδα ομιλητών για τον ιό HIV και τη νεολαία, «τη μόνη ηλικιακή ομάδα του πληθυσμού στην οποία οι λοιμώξεις του ιού HIV αυξάνονται, δεν μειώνονται».


«Έκτοτε, το ίδρυμα μου μαζί και με άλλους εταίρους έχουν αναλάβει μια συλλογική, συμμετοχική έρευνα με επίκεντρο τον άνθρωπο που καλύπτει έξι χώρες», πρόσθεσε.

«Ένα καθοριστικό εύρημα από την εργασία αυτή είναι η επιτακτική ανάγκη να διευρυνθεί γρήγορα η πρόσβαση των ανδρών στον έλεγχο του ιού HIV και στις υπηρεσίες θεραπείας».

Σχεδόν 36,7 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είναι φορείς του HIV, σύμφωνα με στοιχεία του 2016 από το  πρόγραμμα UNAIDS του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με έκθεση του UNAIDS που δόθηκε στη δημοσιότητα πέρυσι, λιγότεροι από τους μισούς άνδρες που ζουν με τον ιό HIV παγκοσμίως λάμβαναν θεραπεία. Αντιθέτως στις γυναίκες το ποσοστό είναι 60%. 

Ο Χάρι ακολουθεί τα χνάρια της μητέρας του στην καταπολέμηση του στίγματος σε σχέση με το  AIDS και είναι ιδρυτικό μέλος και υποστηρικτής του ιδρύματος Sentebale, στόχος του οποίου είναι να βοηθηθούν παιδιά που ζουν με τον ιό στο Λεσότο και στη Μποτσουάνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM