Μια επιστολή που του απηύθυνε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

 

«Ένα πολύ ωραίο σημείωμα από τον πρόεδρο Κιμ της Βόρειας Κορέας. Σημειώνεται μεγάλη πρόοδος!», έγραψε ο Τραμπ στο twitter, δημοσιεύοντας τη συγκεκριμένη επιστολή και την αγγλική μετάφρασή της.

 


Στην επιστολή, που φέρει ημερομηνία 6 Ιουλίου, ο Κιμ Γιονγκ Ουν αναφέρεται στη σύνοδο κορυφής της Σιγκαπούρης και τις προσπάθειες για την βελτίωση των σχέσεων της Πιονγιάνγκ με την Ουάσινγκτον

 

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης σημειώνει ότι η πρώτη συνάντησή του με τον Τραμπ και η κοινή δήλωση που υπέγραψαν στη Σιγκαπούρη πριν από έναν μήνα, ήταν «πράγματι η αρχή μιας βαρυσήμαντης πορείας».

 

Εκφράζει επίσης την εκτίμησή του στον Τραμπ για τις προσπάθειες που καταβάλλει για τη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών και την πιστή εφαρμογή της κοινής δήλωσής τους.

 

Ο Κιμ εμφανίζεται πεπεισμένος ότι «η ισχυρή βούληση, οι ειλικρινείς προσπάθειες και η μοναδική προσέγγιση» του ιδίου και του Τραμπ σε ό,τι αφορά τη μελλοντική σχέση των δύο κρατών «ασφαλώς θα καρποφορήσουν».

 

Ταυτόχρονα όμως ζητά από τον Αμερικανό πρόεδρο να προχωρήσει σε απτές ενέργειες «για να ενισχύσει την αμοιβαία εμπιστοσύνη».

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP