Γειτονιά στον Καναδά απαγόρευσε στα παιδιά να παίζουν στον δρόμο

Γειτονιά στον Καναδά απαγόρευσε στα παιδιά να παίζουν στον δρόμο Facebook Twitter
EPA
0

Μία γειτονιά στον δυτικό Καναδά κήρυξε τον «πόλεμο» στα παιδικά παιχνίδια, αφού το συμβούλιο των κατοίκων απαγόρευσε στα παιδιά να παίζουν στον δρόμο.

Μεταξύ των «απαγορευμένων» πλέον δραστηριοτήτων στο κτιριακό συγκρότημα των Άρτιζαν Γκάρντες είναι το ποδήλατο και το χόκεϊ, με το τοπικό συμβούλιο να επικαλείται λόγους ασφάλειας.

Τον περασμένο μήνα, οι τοπικοί σύμβουλοι της γειτονιάς που βρίσκεται στη νήσο Βανκούβερ ενέκριναν, με 15 ψήφους υπέρ και 4 κατά, την απαγόρευση όλων των παιχνιδιών στους δρόμους γύρω από τα σπίτια τους. 

«Ένας δρόμος δεν είναι σωστό να χρησιμοποιείται για παιχνίδια», σημειώνεται στον κανονισμό που απαγορεύει το χόκεϊ, το μπέιζμπολ, το μπάσκετ, το σκέιτμπορντ και ακόμα και το ποδήλατο στα δρομάκια του Άρτιζαν Γκάρντες. 

Στην γειτονιά μένουν κυρίως συνταξιούχοι και είναι ελάχιστες οι νέες οικογένειες με μικρά παιδιά.

Το θέμα συγκέντρωσε την προσοχή των μέσων ενημέρωσης στη χώρα, με τους γονείς των μικρών παιδιών να εκφράζουν - αρκετοί οργισμένοι - την αντίθεσή τους στον κανονισμό. 

«Αυτοί οι άνθρωποι μας λένε ότι δεν μπορούμε να απολαμβάνουμε εξωτερικές δραστηριότητες με τα παιδιά μας», σχολίασε η Κρίστα Χάουαρντ, μητέρα ενός τρίχρονου κοριτσιού που μένει στην περιοχή.

Η Χάουαρντ προσέχει πάντα το κοριτσάκι της καθώς εκείνο μαθαίνει να κάνει ποδήλατο στο δρόμο μπροστά από το σπίτι της οικογένειας.

«Τα παιδιά είναι έξυπνα και καταλαβαίνουν πότε έρχεται ένα αυτοκίνητο. Το πρώτο που θα το αντιληφθεί, φωνάζει και στα υπόλοιπα και έτσι όλα ανεβαίνουν στα πεζοδρόμια», λέει. 

Η ίδια παραδέχεται πως καταλαβαίνει το πνεύμα της απαγόρευσης για τα δυνητικά επικίνδυνα σπορ - στη μέση του δρόμου - όπως το χόκεϊ και το μπέιζμπολ, αλλά δε συμφωνεί με την απαγόρευση δραστηριοτήτων όπως το ποδήλατο.

«Υπάρχει μία "τυφλή γωνία" στη γειτονιά και συχνά τα αυτοκίνητα περνούν ξυστά από τα παιδιά που κάνουν ποδήλατο στο σημείο», υποστηρίζει η Βάντι Νόμπλ, αντιπρόεδρος του τοπικού συμβουλίου που ενέκρινε την απαγόρευση όλων των παιχνιδιών στους δρόμους του Άρτιζαν Γκάρντενς. 


Ωστόσο και η ίδια παραδέχεται ότι ο κανονισμός είναι ίσως «ελαφρώς σκληρός» στο βαθμό που είναι απόλυτος και διαβεβαιώνει ότι θα ακολουθήσουν συζητήσεις με όσους διαφωνούν ώστε να βρεθεί μία μέση λύση. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ