ΠΟΥ: Σύροι πεθαίνουν από τη ζέστη και ασθένειες - Να επιτραπεί η παράδοση φαρμάκων

ΠΟΥ: Σύροι πεθαίνουν από τη ζέστη και ασθένειες - Να επιτραπεί η παράδοση φαρμάκων Facebook Twitter
EPA/AHMAD ABDO
0

Να επιτραπεί η παράδοση βοήθειας σε Σύρους που πεθαίνουν από τη ζέστη και τις ασθένειες στο νότιο τμήμα της χώρας, ζήτησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. 

Συγκεκριμένα, ζήτησε να επιτραπεί η πρόσβαση σε 210.000 εκτοπισμένους ανθρώπους που έχουν διαφύγει από πολεμικές συγκρούσεις στη νότια Συρία και έχουν άμεση ανάγκη για φάρμακα και υπηρεσίες, καθώς να απομακρυνθούν από την περιοχή οι τραυματίες.

Όπως ανέφερε ο ΠΟΥ σε ανακοίνωσή του, με θερμοκρασίες που φτάνουν έως και τους 45 βαθμούς, τουλάχιστον 15 Σύροι, ανάμεσά τους 12 παιδιά, πέθαναν την τελευταία εβδομάδα από αφυδάτωση και ασθένειες που προήλθαν από μολυσμένα ύδατα.

Τρία από τα τέσσερα κρατικά νοσοκομεία και κέντρα υγείας στην Ντεράα και στην Κουνέιτρα είναι κλειστά, ή υπολειτουργούν.

«Ζητάμε από όλα τα μέρη να ανοίξουν τον δρόμο σε ανθρώπους στη νότια Συρία και να επιτρέψουν την ασφαλή παράδοση φαρμάκων και ιατρικών ειδών που χρειάζονται και να μεταφερθούν οι σοβαρά τραυματίες με ασφάλεια σε νοσοκομεία εκτός της περιοχής, κάτι που μπορεί να σώσει τις ζωές τους», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ