Να επιτραπεί η παράδοση βοήθειας σε Σύρους που πεθαίνουν από τη ζέστη και τις ασθένειες στο νότιο τμήμα της χώρας, ζήτησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. 

 

Συγκεκριμένα, ζήτησε να επιτραπεί η πρόσβαση σε 210.000 εκτοπισμένους ανθρώπους που έχουν διαφύγει από πολεμικές συγκρούσεις στη νότια Συρία και έχουν άμεση ανάγκη για φάρμακα και υπηρεσίες, καθώς να απομακρυνθούν από την περιοχή οι τραυματίες.

 

Όπως ανέφερε ο ΠΟΥ σε ανακοίνωσή του, με θερμοκρασίες που φτάνουν έως και τους 45 βαθμούς, τουλάχιστον 15 Σύροι, ανάμεσά τους 12 παιδιά, πέθαναν την τελευταία εβδομάδα από αφυδάτωση και ασθένειες που προήλθαν από μολυσμένα ύδατα.

 

Τρία από τα τέσσερα κρατικά νοσοκομεία και κέντρα υγείας στην Ντεράα και στην Κουνέιτρα είναι κλειστά, ή υπολειτουργούν.

 

«Ζητάμε από όλα τα μέρη να ανοίξουν τον δρόμο σε ανθρώπους στη νότια Συρία και να επιτρέψουν την ασφαλή παράδοση φαρμάκων και ιατρικών ειδών που χρειάζονται και να μεταφερθούν οι σοβαρά τραυματίες με ασφάλεια σε νοσοκομεία εκτός της περιοχής, κάτι που μπορεί να σώσει τις ζωές τους», τονίζεται στην ανακοίνωση.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters