Ο Ζάεφ στήνει φιέστα σε 15 πόλεις για την πρόσκληση στο ΝΑΤΟ και πανηγυρίζει

Ο Ζάεφ στήνει φιέστα σε 15 πόλεις για την πρόσκληση στο ΝΑΤΟ και πανηγυρίζει Facebook Twitter
2

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ μετά την πρόσκληση που έλαβε η χώρα του για να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ ανακοίνωσε πως ετοιμάζει φιέστα σε τουλάχιστον 15 πόλεις.

«Η απόφαση των κρατών μελών του NATO να προσκαλέσουν τη χώρα μας, σημαίνει ότι η 'Δημοκρατία της Μακεδονίας' γίνεται μέλος της οικογένειας» έγραψε στο Twitter.

Ο Ζάεφ ανακοίνωσε πως αυτό το Σάββατο θα γίνουν εορταστικές εκδηλώσεις σε 15 πόλεις της ΠΓΔΜ με τη συμμετοχή καλλιτεχνών.

Μάλιστα, αναφέρθηκε στη χώρα του ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

«Η Δημοκρατία της Μακεδονίας» γίνεται μέρος μιας οικογένειας, έγραψε στον ίδιο πανηγυρικό τόνο στο Twitter λίγο νωρίτερα και επεσήμανε ότι με τον τρόπο αυτό αυξάνονται οι δυνατότητες ασφάλειας και δομών της χώρας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο MIA, ο Ζάεφ μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε: «η Μακεδονία από σήμερα πηγαίνει μόνο μπροστά και οι πολίτες της έκαναν το big bang. Το ΝΑΤΟ αποφάσισε να προσκαλέσει τη Μακεδονία να γίνει η 30ή χώρα-μέλος της. Λάβαμε πρόσκληση για να γίνουμε σύμμαχοι των πιο ισχυρών χωρών στον κόσμο. Πετύχαμε τους κοινούς στόχους μας, τα κοινά όνειρα και τις ελπίδες μας».

Απαντώντας σε ερώτηση αν έχει λάβει συγχαρητήρια από ξένους ηγέτες είπε: «Αυτοί είναι οι άνθρωποι που οδηγούν τον πλανήτη, οι μεγαλύτεροι ηγέτες του κόσμου: ο πρόεδρος Τραμπ, η καγκελάριος Μέρκελ, ο πρόεδρος Μακρόν... όλοι οι άλλοι ηγέτες. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που έζησα τη στιγμή κατά την οποία είδα όλους αυτούς τους παγκόσμιους ηγέτες να χαίρονται για τη Μακεδονία. Όλοι, ο καθένας με τον τρόπο του, πλησίασαν, έδωσαν συγχαρητήρια, ευχήθηκαν καλή επιτυχία, προσφέροντας βοήθεια και υποστήριξη»

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Διεθνή / O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή στις 10 Απριλίου - Μετά τη διπλή δολοφονία ο μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, όταν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Εκλογές στην Κορατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Διεθνή / Εκλογές στην Κροατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Κροατική Δημοκρατική Ένωση μπορεί να χάσει την πλειοψηφία από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών με επικεφαλής τον λαϊκιστή πρόεδρο
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Εν τω μεταξύ καμία χρήση του "βόρεια ..." , κανονικότατα Macedonia ότι και να λεει ο αποτυχημένος σε όλα τα μέτωπα θίασος. Μας δούλεψε κανονικότατα ο τύπος και οι αφελείς από την Ελληνική πλευρά μιλούν ακόμα για τις αξίες του διεθνισμού
Και πολύ καλά κάνει και πανηγυρίζει.Τα πήρε όλα και έφυγε ο Μάγκας.Είναι σοκαριστικό το πόσο εθνιστές και πατριωτικοί είναι οι πρωθυπουργοί ΟΛΩΝ των υπολοίπων χωρών και στην ρητορική τους και στις ενέργειές τους ,εν αντιθέσει με τους Έλληνες ,οι οποίοι μιλάν και δρουν σαν γραμματείς διεθνών Μ.Κ.Ο.,ως μητέρες Τερέζες της ανθρωπότητας ή για να ακριβολογούμε ως υποψήφιες "Μις Υφήλιος".Σαράντα χρόνια εθελοδουλία για να ασχολούνται απρόσκοπτα με τη "μιζενς" και τις λοιπές μπίζνες.