Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ μετά την πρόσκληση που έλαβε η χώρα του για να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ ανακοίνωσε πως ετοιμάζει φιέστα σε τουλάχιστον 15 πόλεις.

 

«Η απόφαση των κρατών μελών του NATO να προσκαλέσουν τη χώρα μας, σημαίνει ότι η 'Δημοκρατία της Μακεδονίας' γίνεται μέλος της οικογένειας» έγραψε στο Twitter.

 

Ο Ζάεφ ανακοίνωσε πως αυτό το Σάββατο θα γίνουν εορταστικές εκδηλώσεις σε 15 πόλεις της ΠΓΔΜ με τη συμμετοχή καλλιτεχνών.

 

Μάλιστα, αναφέρθηκε στη χώρα του ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

 

 

 

«Η Δημοκρατία της Μακεδονίας» γίνεται μέρος μιας οικογένειας, έγραψε στον ίδιο πανηγυρικό τόνο στο Twitter λίγο νωρίτερα και επεσήμανε ότι με τον τρόπο αυτό αυξάνονται οι δυνατότητες ασφάλειας και δομών της χώρας.

 

Σύμφωνα με το πρακτορείο MIA, ο Ζάεφ μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε: «η Μακεδονία από σήμερα πηγαίνει μόνο μπροστά και οι πολίτες της έκαναν το big bang. Το ΝΑΤΟ αποφάσισε να προσκαλέσει τη Μακεδονία να γίνει η 30ή χώρα-μέλος της. Λάβαμε πρόσκληση για να γίνουμε σύμμαχοι των πιο ισχυρών χωρών στον κόσμο. Πετύχαμε τους κοινούς στόχους μας, τα κοινά όνειρα και τις ελπίδες μας».

 

Απαντώντας σε ερώτηση αν έχει λάβει συγχαρητήρια από ξένους ηγέτες είπε: «Αυτοί είναι οι άνθρωποι που οδηγούν τον πλανήτη, οι μεγαλύτεροι ηγέτες του κόσμου: ο πρόεδρος Τραμπ, η καγκελάριος Μέρκελ, ο πρόεδρος Μακρόν... όλοι οι άλλοι ηγέτες. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που έζησα τη στιγμή κατά την οποία είδα όλους αυτούς τους παγκόσμιους ηγέτες να χαίρονται για τη Μακεδονία. Όλοι, ο καθένας με τον τρόπο του, πλησίασαν, έδωσαν συγχαρητήρια, ευχήθηκαν καλή επιτυχία, προσφέροντας βοήθεια και υποστήριξη»