Ταϊλάνδη: Στο σπήλαιο των επιχειρήσεων ο Έλον Μασκ και το μίνι υποβρύχιό του

Ταϊλάνδη: Στο σπήλαιο των επιχειρήσεων ο Έλον Μασκ και το μίνι υποβρύχιό του Facebook Twitter
0

Στην Ταϊλάνδη βρίσκεται ο CEO των Space X και Tesla, Έλον Μασκ, μαζί με το μίνι υποβρύχιό που κατασκεύασαν οι μηχανικοί του για να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό όσων παιδιών παραμένουν στο σπήλαιο. 

«Μόλις επέστρεψα από τη "Σπηλιά 3". Το μίνι υποβρύχιο είναι έτοιμο, αν χρειαστεί», έγραψε ο Μασκ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Μασκ εξήγησε ότι ονόμασε το μίνι υποβρύχιο «Αγριογούρουνο», το όνομα της ομάδας ποδοσφαίρου των παιδιών.

«Θα το αφήσω εδώ για την περίπτωση που χρειαστεί στο μέλλον. Η Ταϊλάνδη είναι πραγματικά όμορφη», πρόσθεσε.


Παράλληλα ανάρτησε στο Instagram ένα βίντεο από το εσωτερικό της πλημμυρισμένης σπηλιάς μαζί με τους διασώστες.

Just got back from Cave 3

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on


To «σπήλαιο 3» βρίσκεται περίπου δύο χιλιόμετρα μακριά από την είσοδο του συμπλέγματος σπηλαίων.

Εκεί έχει στηθεί η βάση των διασωστών που επιχειρούν να απεγκλωβίσουν τα 4 παιδιά και τον προπονητή τους. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αποστολής και τα πέντε άτομα είναι καλά στην υγεία τους. 

Ωστόσο οι αρχές ανησυχούν από τα σχετικά χαμηλά επίπεδα οξυγόνου στον θάλαμο του σπηλαίου και το ενδεχόμενο νέας ανόδου της στάθμης του νερού εξαιτίας των βροχοπτώσεων. 


Το μίνι υποβρύχιο κατασκευάστηκε από ένα κομμάτι πυραύλου τύπου Falcon της εταιρείας του SpaceX.

Η διάμετρός του είναι αρκετά μικρή ώστε να χωρά να περάσει ακόμη και από τα πιο στενά σημεία των σπηλαίων αλλά αρκετή για να μεταφέρει ένα παιδί με τα χέρια διπλωμένα στο στήθος του.

Το όχημα δοκιμάστηκε στις ΗΠΑ σε μια πισίνα. Είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να μπορούν να το τραβούν δύτες. Το βίντεο των δοκιμών ανάρτησε ο Έλον Μασκ το Σαββατοκύριακο.

Το πλεονέκτημα του οχήματος είναι ότι ο άνθρωπος που βρίσκεται μέσα δεν χρειάζεται να κολυμπά ούτε να γνωρίζει να χρησιμοποιεί φιάλες οξυγόνου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ