Ταϊλάνδη: Η τελευταία φάση της διάσωσης ξεκίνησε - Αγωνία για να βγουν ζωντανοί όλοι σήμερα

Ταϊλάνδη: Η τελευταία φάση της διάσωσης ξεκίνησε - Αγωνία για να βγουν ζωντανοί όλοι σήμερα Facebook Twitter
0

Ξεκίνησε η τελευταία φάση της διάσωσης των 4 παιδιών και του προπονητή τους που έχουν απομείνει στην σπηλιά στην Ταϊλάνδη.

Τα συνολικά 19 μέλη της ομάδας που θα διεξαγάγει την τρίτη επιχείρηση για τη διάσωση όσων παραμένουν ακόμη παγιδευμένοι μέσα στο δυσπρόσιτο, πλημμυρισμένο σπήλαιο, μπήκαν στο εσωτερικό του, γνωστοποίησε πριν από λίγο ο επικεφαλής της αποστολής διάσωσης.

«Ελπίζουμε ότι σήμερα θα τελειώσουμε γρηγορότερα από ό,τι τις προηγούμενες φορές ή ότι θα τα καταφέρουμε στον ίδιο χρόνο», συμπλήρωσε ο ίδιος, εκτιμώντας πως η επιχείρηση ίσως ολοκληρωθεί μέσα στην ημέρα.

Και οι πέντε εναπομείναντες θα βγουν «ταυτόχρονα», καθοδηγούμενοι από τα μέλη της ομάδας, διευκρίνισε ο επικεφαλής της αποστολής διάσωσης.

To ΒΒC αναφέρει πως αν και οι δύο προηγούμενες φάσεις είχαν επιτυχία και όλα τα παιδιά είναι καλά, η σημερινή επιχείρηση είναι ένας αγώνας δρόμου για να προλάβουν τις βροχές καθώς αν η στάθμη του νερού ανέβει μέσα στο σπήλαιο, θα απειλήσει την αποστολή διάσωσης και η κατάσταση θα είναι πιο επικίνδυνη.

Παρά το γεγονός πως από χθες το βράδυ βρέχει, οι συνθήκες στο σπήλαιο δεν έχουν αλλάξει, αλλά αυτό είναι κάτι που μπορεί να μεταβληθεί μέσα στη μέρα, λένε οι επικεφαλής της επιχείρησης που θέλουν να τελειώνουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Χθες η επιχείρηση διήρκεσε περίπου 9 ώρες και απεγκλωβίστηκαν τέσσερα παιδιά, αλλά σήμερα όλοι ελπίζουν πως οι υπόλοιποι θα βγουν από το σπήλαιο αρκετά πιο γρήγορα.

Στο μεταξύ, τα οκτώ παιδιά που βγήκαν πρώτα από τη σπηλιά είναι καλά στην υγεία τους, τόσο από σωματική όσο και από ψυχολογική άποψη, δήλωσε στέλεχος του υπουργείου Υγείας.

Ένα δεύτερο στέλεχος του υπουργείου, ωστόσο, τόνισε πως οι εξετάσεις αίματος στις οποίες υποβλήθηκαν έδειξαν πως όλα έχουν συμπτώματα μόλυνσης, υποβάλλονται σε εξετάσεις και θα επιτραπεί μεν στους γονείς τους να τα επισκεφθούν, αλλά όχι αμέσως.

Σύμφωνα με το δεύτερο στέλεχος του υπουργείου Υγείας, «όλα τα παιδιά» θα μείνουν στο νοσοκομείο για παρακολούθηση προληπτικά, μία εβδομάδα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ