Διαδηλώτρια ανέβηκε στο Άγαλμα της Ελευθερίας για να διαμαρτυρηθεί εναντίον του Τραμπ

Διαδηλώτρια ανέβηκε στο Άγαλμα της Ελευθερίας για να διαμαρτυρηθεί εναντίον του Τραμπ Facebook Twitter
0

Διαδηλώτρια ανέβηκε στο Άγαλμα της Ελευθερίας για να διαμαρτυρηθεί για την μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, ανήμερα της 4ης Ιουλίου, Ημέρα της Ανεξαρτησίας στις ΗΠΑ. 

Η διαδηλώτρια σκαρφάλωσε στη βάση του αγάλματος και μαζί μ' αυτή δύο ακόμη αστυνομικοί της Νέας Υόρκης, οι οποίοι προσπαθούσαν να την πείσουν να κατέβει.

Τελικά τα κατάφεραν τέσσερις ώρες μετά και ενώ όλα τα δίκτυα μετέδιδαν τις εικόνες.

Όλη η διαδικασία μεταδόθηκε live από τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα. Το Liberty Island, όπου και βρίσκεται το Άγαλμα της Ελευθερίας εκκενώθηκε και έμεινε κλειστό από επισκέπτες μέχρι να ολοκληρωθεί η επιχείρηση. 

«Συνελήφθη ειρηνικά και χωρίς να τραυματιστεί ούτε αυτή, ούτε κάποιος από τους αστυνομικούς. Ευχαριστώ τον Θεό που όλα πήγανε τελικά καλά» παραδέχτηκε μετά το τέλος της περιπέτειας στο πρακτορείο Reuters, ο εκπρόσωπος του Εθνικού Πάρκου, David Somma.

Πριν την αναρρίχηση, έξι διαδηλωτές είχαν συλληφθεί στο πάρκο ενώ κρεμούσαν πανό εναντίον των μεταναστευτικών πολιτικών του Αμερικανού προέδρου που προκάλεσαν το διαχωρισμό οικογενειών στα σύνορα με το Μεξικό. Σύμφωνα με τους κανονισμούς του πάρκου, κάτι τέτοιο είναι παράνομο. 

Η διαδηλώτρια που ανέβηκε στο άγαλμα ήταν μέρος του γκρουπ, με το ίδιο, όμως, να ξεκαθαρίζει αργότερα πως η ανάβασή της δεν ήταν μέρος του σχεδίου. 

Την υπόθεση από δω και πέρα αναλαμβάνει ο εισαγγελέας, ο οποίος θα κρίνει ποιες ποινές θα της απαγγελθούν. 

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ