Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκε η Christa Saayman, ιδιοκτήτρια ενός πάρκου άγριας ζωής στη Ν. Αφρική, που βρήκε έξι λιοντάρια κατακρεουργημένα, από τα οποία είχαν αφαιρέσει διάφορα μέλη για να χρησιμοποιηθούν σε τελετές μαύρης μαγείας. 

 

Οι δράστες είχαν κόψει τα κεφάλια και τα πόδια τεσσάρων ενήλικων λιονταριών ενώ σκότωσαν και δύο μικρά, αφού πρώτα τα δηλητηρίασαν. 

 

Τα δύο λευκά λιοντάρια, που ονομάζονταν Aslem και Aiden, ήταν από τα πιο αγαπημένα των τουριστών που επισκέπτονταν το Mystic Monkeys & Feathers Wildlife Park στην Πρετόρια. Φρικτό θάνατο βρήκαν επίσης ένα καφέ λιοντάρι, ο Sussie, μια λέαινα, η Jessie και δύο λιονταράκια. 

 

 

 

«Ήταν φρικτό, απάνθρωπο και συγκλονιστικό. Δεν έχω λόγια να περιγράψω το πώς νιώθω. Είμαι τόσο λυπημένη. Αυτό που βρήκαμε ήταν τρομερό. Πρόκειται για μια παράλογη και άσπλαχνη πράξη. Το να βλέπεις αυτά τα επιβλητικά λιοντάρια κατακρεουργημένα με τέτοιον τρόπο είναι τουλάχιστον ντροπή. Εκεί που πιστεύαμε πως συμβάλλουμε στην προστασία αυτών των ζώων, ξαφνικά έρχονται κάποιοι και τους κάνουν κάτι τέτοιο», δήλωσε η 55χρονη Christa. 

 

 

 

Οι τοπικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών και δίνουν αμοιβή 15.000 λιρών σε όποιον δώσει οποιαδήποτε σχετική πληροφορία. 

 

«Δεν μπορώ να σας περιγράψω τη φρίκη. Έβαλα τους εργάτες να πάρουν τα νεκρά λιοντάρια και να τα κάψουν. Ήταν η πιο θλιβερή ημέρα της ζωής μου», προσθέτει η Christa.

 

 

 

Κατόπιν έρευνας, η αστυνομία διαπίστωσε πως οι δράστες έριξαν στα έξι λιοντάρια δηλητηριασμένα κοτόπουλα πάνω από τους ηλεκτροφόρους φράκτες. «Κανείς από τους φράκτες δεν ήταν κομμένος, αλλά τους είχαν περάσει, οπότε σίγουρα ήταν δουλειά εκ των έσω. Μου ραγίζει την καρδιά. Αυτά τα λιοντάρια είχαν μεγαλώσει εδώ από μωρά, τα ταΐζαμε με το μπουκάλι, και τώρα ήρθαν κάποιοι να τους πάρουν τα κόκαλα και τα νύχια για τελετές μαγείας», λέει η 55χρονη ιδιοκτήτρια.  

 

Ο Aslem, ένα από τα πιο δημοφιλή λιοντάρια του πάρκου.
Ο Aslem, ένα από τα πιο δημοφιλή λιοντάρια του πάρκου.

 

Ο Aiden, ένα ακόμη από τα λιοντάρια που βρέθηκαν κατακρεουργημένα.
Ο Aiden, ένα ακόμη από τα λιοντάρια που βρέθηκαν κατακρεουργημένα.

 

Η Dr Kelly Marnewick από το Endangered Wildlife Trust παρακολουθεί στενά τις υποθέσεις ακρωτηριασμού λιονταριών, που συνήθως συμβαίνουν σε ιδιωτικά εκτροφεία. «Βασικά κυνηγούν τα νύχια, τα κεφάλια και τα δόντια των λιονταριών», εξηγεί. 

 

Ένας ολόκληρος σκελετός λιονταριού μπορεί να πουληθεί στη Ν. Αφρική για 1.000 λίρες αλλά στο Βιετνάμ αξίζει σχεδόν 50.000, ενώ τα νύχια και τα δόντια έχουν ξεχωριστή, εξίσου υψηλή τιμή. 

 

Το Mystic Monkeys & Feathers Wildlife Park φιλοξενεί 53 τίγρεις, 10 λιοντάρια, 350 πιθήκους και πουλιά.