Αυτό το αγόρι είναι μόλις 8 ετών και ετοιμάζεται να ξεκινήσει σπουδές στο πανεπιστήμιο

Αυτό το αγόρι είναι μόλις 8 ετών και ετοιμάζεται να ξεκινήσει σπουδές στο πανεπιστήμιο Facebook Twitter
7

Ένα αγόρι από το Βέλγιο κατάφερε σε ηλικία 8 ετών να αποφοιτήσει από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έχοντας ολοκληρώσει έξι έτη σπουδών μέσα σε μόλις 1,5 χρόνο. 

Ο Laurent Simons, με πατέρα Βέλγο, μητέρα Ολλανδή και έχει δείκτη νοημοσύνης 145, σύμφωνα με τους γονείς του, πήρε το δίπλωμά του έχοντας για συμμαθητές του άτομα ηλικίας 18 ετών.

Αυτό το αγόρι είναι μόλις 8 ετών και ετοιμάζεται να ξεκινήσει σπουδές στο πανεπιστήμιο Facebook Twitter

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό RTBF, ο Laurent δήλωσε ότι το αγαπημένο του μάθημα είναι τα μαθηματικά επειδή «είναι τόσο "απέραντα", έχουν στατιστική, γεωμετρία, άλγεβρα». 

Μόλις τελειώσουν οι δύο μήνες καλοκαιρινών διακοπών από το σχολείο, θα ξεκινήσει τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο. 

Αυτό το αγόρι είναι μόλις 8 ετών και ετοιμάζεται να ξεκινήσει σπουδές στο πανεπιστήμιο Facebook Twitter

Ο πατέρας του δήλωσε πως ο Λοράν δυσκολευόταν όταν ήταν μικρότερος να παίζει με άλλα παιδιά και πως δεν έδειξε ποτέ κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα παιχνίδια. 

Ο 8χρονος λέει πως αν και αρχικά σκεφτόταν να γίνει χειρούργος ή αστροναύτης, πλέον προσανατολίζεται στο να σπουδάσει ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

«Αν αποφάσιζε αύριο να γίνει ξυλουργός, αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα για εμάς, αρκεί να είναι ευτυχισμένος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας του.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Δεν παίζει με τους συνομιλήκους του γιατί δεν έχει κοινά μαζί τους, γιατί θα τον κοιτούν σαν εξωγήινο όταν μιλάει. Γιατί δεν καταλαβαίνουν τι λέει. Αυτά τα παιδιά είναι διαφορετικά γιατί έτσι είναι, έτσι γεννιούνται. Έχουν μυαλό ενήλικα σε σώμα παιδιού, πόσο εύκολο είναι να συναναστρέφεται 8χρονους; Έχουν πάθος, για γνώση, για τις επιστήμες, για να μάθουν τον κόσμο όλο. Μέσα σε μια τάξη δημοτικού θα δυστυχούσε. Όχι ότι τώρα θα ήταν εύκολο για τον ίδιο, ανάμεσα σε έφηβους ένα μικρό παιδί. Αυτά τα παιδιά πρέπει να βρίσκονται σε περιβάλλον με άλλα χαρισματικά παιδιά για να νιώθουν καλά και να κάνουν φίλους, δεν είναι πάντα όμως εφικτό.
Άλλο ένα παιδί θαύμα που θα πάρει πτυχίο στα 12-13 του. Εντάξει, εντυπωσιακό και όλα αυτά. Ωστόσο, δεν άκουσα ποτέ ένα παιδί θαύμα να έχει κάνει κάποια σημαντική ανακάλυψη ή να έχει φέρει μια ουσιαστική αλλαγή αργότερα στη ζωή του. Άρα άλλο ένα πυροτέχνημα να έχουνε να λένε οι γονείς του.Υ.Γ. Ειδικά αυτό το κλισέ "αν θέλει ας γίνει και ξυλουργός δε με νοιάζει". Έλα αγάπη μου που δε σε νοιάζει. Αν δε σε ένοιαζε θα το άφηνες το παιδί να παίξει στο δρόμο με τους φίλους του δε θα το έστελνες στο πανεπιστήμιο.
Με μια επιφύλαξη τα κοιτάω τέτοια παιδιά πάντα. Υψηλό ΙQ αλλά απο συναισθηματική νοημοσύνη πως τα πάνε? Κοινωνικές δεξιότητες? Συνήθως έχουν λίγο περίεργη συμπεριφορά. Το να μην μπορεί να κάνει φίλους και να μην ενδιαφέρεται να παίζει όπως αναφέρεται στο άρθρο, δεν θεωρώ πως είναι και θετικά για την εξέλιξη ενός παιδιούΚαι γιατί τόση βιασύνη να πάει τώρα στο Πανεπιστήμιο? Πάρα πολύ μικρός. Απλά θα εκμεταλλευτούν την εξυπνάδα του απο μικρή ηλικία Πανεπιστήμιο και μετά επιχειρήσεις αργότερα. Ας πάει όταν θαναι έφηβος, απ τα 14 και άνω έστω και εως τότε να απασχολείται με τίποτα άλλο.