Μεγάλη συμμετοχή στις τουρκικές εκλογές - Ερντογάν: «Στιγμές δημοκρατικής επανάστασης»

Μεγάλη συμμετοχή στις τουρκικές εκλογές - Ερντογάν: «Στιγμές δημοκρατικής επανάστασης» Facebook Twitter
EPA
0

Η συμμετοχή στις τουρκικές εκλογές έχει ήδη ξεπεράσει το 50%, υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από το εκλογικό τμήμα που ψήφισε στην Κωνσταντινούπολη, στις 1:30μ.μ.

Ο Ερντογάν έκανε λόγο για «στιγμές δημοκρατικής επανάστασης» ενώ οι εκλογές διεξάγονται για πρώτη φορά υπό το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που ισχύει στην Τουρκία από την απόπειρα πραξικοπήματος, το καλοκαίρι του 2016.

«Γνωρίζουμε ότι πάνω από το 50% των ψηφοφόρων έχουν ήδη προσέλθει στις κάλπες (...) Ελπίζω ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί χωρίς δυσκολίες - μέχρι τώρα δεν υπήρξε κάτι σοβαρό», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Κρατήσεις και επεισόδια

 

Λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό πως δέκα ξένοι παρατηρητές των πρόωρων βουλευτικών και προεδρικών εκλογών κρατούνται από τις τουρκικές αρχές, με την κατηγορία ότι αποπειράθηκαν να παρέμβουν στη διαδικασία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα και στην Ούρφα, όταν βουλευτής του AKP (του κόμματος του Ερντογάν) επιτέθηκε μαζί με υποστηρικτές του σε μέλη του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, μέσα σε γυμνάσιο που λειτουργεί ως εκλογικό τμήμα.

Oι κάλπες άνοιξαν στις 8π.μ και θα κλείσουν στις 5 το απόγευμα, με αρκετούς αναλυτές να εκτιμούν πως η συμμετοχή θα αγγίξει ακόμα και το 88%.

Τα μέτρα ασφαλείας στη γειτονική χώρα είναι δρακόντεια με 38.000 αστυνομικούς να επιτηρούν τη διαδικασία στην Κωνσταντινούπολη και ακόμα μισό εκατομμύριο αξιωματικούς να βρίσκονται επί ποδός στην υπόλοιπη Τουρκία.

Ιντζέ: Ας γίνει το καλύτερο

 

Ο βασικός αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μουχαρέμ Ιντζέ, περιορίστηκε σε ένα λακωνικό μήνυμα μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Γιάλοβα από όπου και κατάγεται.

«Ας γίνει το καλύτερο για τον λαό και τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά o επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Τουρκίας (CHP).

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ