H Ikea ανοίγει το πρώτο της κατάστημα στην Ινδία, αλλά χωρίς το πιο διάσημο προϊόν της

H Ikea ανοίγει το πρώτο της κατάστημα στην Ινδία, αλλά χωρίς το πιο διάσημο προϊόν της Facebook Twitter
0

Το πρώτο κατάστημα Ikea ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του στην Ινδία, αλλά οι πελάτες δεν θα μπορούν να προμηθευτούν ένα από τα πιο διάσημα προϊόντα του ομίλου.

Ο μεγαλύτερος έμπορος επίπλων στον κόσμο, θα κόψει τον επόμενο μήνα την κορδέλα σε μια εγκατάσταση 37.000 τετραγωνικών μέτρων στη νότια πόλη Hyderabad, συνοδευόμενη από μια καφετέρια 1.000 θέσεων.

Το εστιατόριο θα είναι το μεγαλύτερο του Ikea και θα ικανοποιήσει τις τοπικές γεύσεις, ενώ οι θρησκευτικές ευαισθησίες στην Ινδία υπαγορεύουν ότι το βόειο κρέας και το χοιρινό, δεν θα σερβίρονται. Αυτό σημαίνει πως τα κεφτεδάκια Ikea είναι εκτός μενού.

Ωστόσο θα υπάρχουν κεφτεδάκια με κοτόπουλο και μια χορτοφαγική βερσιόν.

Πενήντα τοις εκατό του μενού θα είναι εμπνευσμένο από τη Σουηδία, με πιάτα σολομού και γαρίδας αλλά θα υπάρχουν και μερικά παραδοσιακά ινδικά πιάτα.

Η σουηδική πολυεθνική θεωρεί το άνοιγμα στην στην Ινδία μεγάλο εμπορικό στοίχημα καθώς αναζητά νέα έσοδα μακριά από τις βασικές δυτικές αγορές της.

Η Ikea σχεδιάζει να επενδύσει 1,5 δισ. δολάρια στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας, καθώς επιδιώκει να προσελκύσει τους Ινδούς οι οποίοι συνήθως αγοράζουν έπιπλα από τοπικές βιοτεχνίες.

Ακολουθεί το άνοιγμα και άλλων καταστημάτων σε πόλεις όπως η Βομβάη και το Νέο Δελχί.

Το κατάστημα του Hyderabad θα είναι συγκρίσιμο σε μέγεθος με ένα μέσο εμπορικό κέντρο της Ινδίας. Θα έχει 850 εργαζόμενους και αναμένεται να προσελκύσει εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο.

Η εταιρία αρχικά προσπάθησε να εισέλθει στην Ινδία το 2006, αλλά  δεν τα κατάφερε γιατί εμποδίστηκε από αυστηρούς κανόνες ξένων άμεσων επενδύσεων που απαιτούσαν από ξένες εταιρείες να υπογράψουν συμφωνία συνεργασίας με έναν τοπικό συνεργάτη.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ