Ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν ανταρτοκρατούμενες πόλεις στο νότιο τμήμα της Συρίας

Ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν ανταρτοκρατούμενες πόλεις στο νότιο τμήμα της Συρίας Facebook Twitter
EPA
0

Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν περιοχές που ελέγχονται από αντάρτες στην νότια Συρία.

Η ρωσική πολεμική αεροπορία παρείχε στήριξη σε μια επιχείρηση του συριακού στρατού για την ανακατάληψη μιας περιοχής στρατηγικής σημασίας, που συνορεύει με την Ιορδανία και τα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν.

Είναι οι πρώτες αεροπορικές επιδρομές μετά από τη συμφωνία εκεχειρίας που είχε υπογραφεί πριν από περίπου ένα χρόνο σε αυτό το τμήμα της χώρας, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν περίπου 25 επιδρομές σε ανταρτοκρατούμενες πόλεις στην ανατολική επαρχία Ντάρα. Η ΜΚΟ δεν έδωσε κάποιον απολογισμό.


Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ είναι αποφασισμένος να ανακαταλάβει τον έλεγχο της περιοχής και ο στρατός κλιμάκωσε τις επιθέσεις του την περασμένη εβδομάδα, απειλώντας την αποκαλούμενη ζώνη αποκλιμάκωσης που είχε συμφωνηθεί τον Ιούλιο του 2017 από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία.


Την Πέμπτη η Ουάσινγκτον επαναδιατύπωσε την απαίτησή της ότι θα πρέπει να γίνει σεβαστή η συμφωνία για τη ζώνη αυτή, προειδοποιώντας τον Άσαντ και την σύμμαχό του Ρωσία ότι οι παραβιάσεις θα έχουν «σοβαρές συνέπειες».

Από την Τρίτη, τουλάχιστον 19 άμαχοι έχουν σκοτωθεί σε περιοχές ελέγχου των ανταρτών σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ