Βιασμοί, δολοφονίες και αγριότητες σε συγκλονιστικά ντοκουμέντα φρίκης εναντίον των Ροχίνγκια

Βιασμοί, δολοφονίες και αγριότητες σε συγκλονιστικά ντοκουμέντα φρίκης εναντίον των Ροχίνγκια Facebook Twitter
1

Τα φριχτά βασανιστήρια και οι αποτρόπαιες δολοφονίες με θύματα γυναίκες Ροχίνγκια είναι καταγεγραμμένα σε έναν φάκελο-ντοκουμέντο που έχει σταλεί στο διεθνές ποινικό δικαστήριο.

Τα αποδεικτικά στοιχεία έχουν αποσταλεί από έναν συνασπισμό οργανώσεων του Μπαγκλαντές σε εισαγγελείς του ΔΠΔ ενώ ασκούνται πιέσεις να διερευνηθούν οι σοκαριστικές καταγγελίες με τις μαρτυρίες θυμάτων που επιβίωσαν.

Οι δικαστές συναντήθηκαν κεκλεισμένων των θυρών αυτή τη βδομάδα στη Χάγη για να ξεκινήσουν τις συζητήσεις τους και να δρομολογήσουν την έρευνα.

Το νομικό επιχείρημα για μια έρευνα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου καθοδηγείται από τον εισαγγελέα Fatou Bensouda και είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια υπόθεση εξετάζεται από το δικαστήριο.

Ενώ το Μπαγκλαντές είναι κράτος μέλος, κάτι που δίνει στο ΔΠΔ την εξουσία να διερευνά τα εγκλήματα που διαπράττονται εκεί, η Μιανμάρ δεν είναι, και αρνείται τις κατηγορίες για γενοκτονία και βασανισμούς σε βάρος των Ροχίνγκια.

Η Μιανμάρ πρέπει να απαντήσει στις καταγγελίες μέχρι τις 27 Ιουλίου και να αποδείξει ότι το ΔΠΔ δεν έχει δικαιοδοσία για την υπόθεση. Ωστόσο θεωρείται μάλλον απίθανο να το κάνει.

Περισσότεροι από 700.000 Ροχίνγια έχουν εγκαταλείψει τη Μιανμάρ από τον Αύγουστο του 2017 μετά από μια πρωτοφανούς αγριότητας εκστρατεία βίας που διεξήγαγε ο στρατός.

Ολόκληρα χωριά πυρπολήθηκαν, γυναίκες και παιδιά βιάστηκαν και κακοποιήθηκαν και δεκάδες χιλιάδες δολοφονήθηκαν με φριχτούς τρόπους.

Οι μαζικές δολοφονίες έχουν περιγραφεί τόσο ως εθνοκάθαρση όσο και ως γενοκτονίας από τον ΟΗΕ.

Ένα έγγραφο που υπέβαλε στο ΔΠΔ το Ασιατικό Κέντρο Νομικών Πόρων (ALRC) περιελάμβανε την ιστορία της Marwa, της οποίας η οικογένεια σκοτώθηκε πριν από αυτή.

Η μόλις δέκα ετών Marwa και μια ομάδα κοριτσιών από το χωριό της, μεταφέρθηκαν στο κοντινό σχολείο όπου βιάστηκαν ομαδικά. Στη συνέχεια όλα τα κορίτσια δολοφονήθηκαν.

Η Khurshida, 20 ετών, περιγράφει πώς κρατήθηκε αιχμάλωτη με αρκετές άλλες γυναίκες προτού τη δέσουν γυμνή σε ένα δέντρο όπου βιάζονταν συνεχώς για μέρες.

Η Khurshida έχασε τελικά τις αισθήσεις της και οι στρατιώτες την πέταξαν έξω από το στρατόπεδο πιστεύοντας πως ήταν νεκρή.

Μια άλλη συγκλονιστική καταγραφή αναφέρει πως μια γυναίκα 25 ετών, της οποία όλα τα μέλη κάηκαν ζωντανά σε ένα σπίτι, βιάστηκε βίαια και επανειλημμένα μπροστά στην κόρη της επτά ετών.

Το ΔΠΔ κατηγορήθηκε για ρατσισμό στο παρελθόν επειδή εστίασε τις περισσότερες από τις προσπάθειές του στα αφρικανικά έθνη και πολλοί πιστεύουν ότι το δικαστήριο προσπαθεί τώρα να επιφέρει μεγαλύτερη ισορροπία στρέφοντας  την προσοχή του στις φρικαλεότητες στην Ασία.

Ο δικηγόρος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Wayne Jordash QC δήλωσε ότι η απόφαση των δικαστών του ΔΠΔ θα έχει κρίσιμες συνέπειες για τους Ροχίνγκια, οι οποίοι δεν έχουν άλλη επιλογή νομικής προσφυγής υπό τις παρούσες συνθήκες. «Το δικαστήριο θα ανταποκριθεί στην εντολή του να τερματίσει την ατιμωρησία για τέτοια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», δήλωσε.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και σε νέα φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον διαπιστώνουν photoshop φωτογραφικά πρακτορεία

Διεθνή / Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Μία φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τα εγγόνια της, που είχε τραβήξει η Κέιτ Μίντλετον, έχει υποστεί επεξεργασία, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία
NEWSROOM
Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Καλό είναι να τονιστεί ότι τις αγριότητες τις κάνουν Βουδιστές εναντίον Μουσουλμάνων.Δηλαδή οπαδοί της "Θρησκείας της Ειρήνης" σφάζουν οπαδούς της "Θρησκείας του Μίσους". Μη χ###σω.