Εξαρθρώθηκε τεράστιο κύκλωμα πώλησης μωρών - 33 έγκυοι ζούσαν σε βίλα στην Καμπότζη

Εξαρθρώθηκε τεράστιο κύκλωμα πώλησης μωρών - 33 έγκυοι ζούσαν σε βίλα στην Καμπότζη Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Ένα παράνομο κύκλωμα πώλησης μωρών με παρένθετες μητέρες εξάρθρωσαν οι αρχές της Καμπότζης.


Όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, σε έφοδο που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη σε βίλα στην πρωτεύουσα Πνομ Πεμ, οι αξιωματικοί εντόπισαν 33 εγκύους, παρένθετες μητέρες. 


Εγκέφαλο του κυκλώματος οι αρχές θεωρούν τον Κινέζο επιχειρηματία στον οποίο ανήκε η βίλα, που συνέλαβαν μαζί με άλλους τέσσερις φερόμενους ως «υπαρχηγούς».

Οι αρχές κατέσχεσαν τα διαβατήρια και τις ταυτότητες των εμπλεκόμενων που θα οδηγηθούν στις ανακριτικές αρχές την Κυριακή.


Όπως εξήγησε ο αρχηγός του τμήματος καταπολέμησης εμπορίας ανθρώπων, Κέο Τέα, το κύκλωμα αναλάμβανε την γέννηση παιδιών κατά παραγγελία, για εύπορους Κινέζους.


Σε κάθε μία από τις γυναίκες που δέχονταν να γίνουν παρένθετες μητέρες για 9 μήνες, τα ηγετικά στελέχη του κυκλώματος υπόσχονταν αμοιβή 10.000 δολαρίων.


Πρόκειται για την δεύτερη υπόθεση εμπορίας μωρών στη χώρα που εξιχνιάζεται, μετά από την καταδίκη μιας νοσοκόμας από την Αυστραλία και δύο γυναικών από την Καμπότζη σε 18 μήνες φυλάκισης για παρόμοια δράση.


Οι 33 γυναίκες που εντοπίστηκαν στη βίλα βρίσκονταν σε διαφορετικά στάδια εγκυμοσύνης και προέρχονταν από χωριά των επαρχιών Καντάλ, Πρέι Βενγκ και Καμπότ.

Μετά την αρχική τους σύλληψη, οι παρένθετες μητέρες μεταφέρθηκαν σε εγκαταστάσεις του υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων, όπου σε συνεργασία με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις θα δεχτούν την απαραίτητη υποστήριξη για την εγκυμοσύνη τους.

Ζευγάρια από την Κίνα, την Ινδία, το Νεπάλ και την Ταϊλάνδη, όπου αυτές οι πρακτικές είναι είτε πολύ ακριβές είτε απαγορευμένες, κατέβαλαν στο κύκλωμα έως και 50.000 δολάρια για να αποκτήσουν ένα παιδί.

Σύμφωνα με τους νόμους της χώρας, όσοι εμπλέκονται σε αγοραπωλησίες παιδιών αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης 2 έως 20 ετών.

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ