Το Netflix απέλυσε τον διευθυντή επικοινωνίας για ρατσιστική γλώσσα

Το Netflix απέλυσε τον διευθυντή επικοινωνίας για ρατσιστική γλώσσα Facebook Twitter
1

Το Netflix απέλυσε τον διευθυντή επικοινωνίας του «επειδή χρησιμοποίησε την άκρως ρατσιστική και προσβλητική λέξη για τους Αφροαμερικανούς που αρχίζει από "Ν...."», έγραψε χθες το Hollywood Reporter, επικαλούμενο εσωτερικό σημείωμα που απέστειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της υπηρεσίας streaming Ριντ Χέιστινγκς.


Ο Τζόναθαν Φρίντλαντ, ο οποίος εντάχθηκε στο Netflix το 2011, απολύθηκε για την «περιγραφική χρήση της λέξης που αρχίζει από 'Ν...' τουλάχιστον σε δύο περιστάσεις στη δουλειά», γράφει ο Ριντ στο σημείωμα, το οποίο δημοσιεύτηκε ολόκληρο από τον ιστότοπο.


Τα περιστατικά αυτά δείχνουν μια «απαράδεκτα χαμηλή φυλετική συνείδηση και ευαισθησία" και "δεν ευθυγραμμίζονται με τις αξίες μας ως εταιρεία», συνεχίζει ο Χέιστινγκς στο υπηρεσιακό σημείωμά του, το οποίο εστάλη χθες το μεσημέρι.


Ο Φρίντλαντ επιβεβαίωσε την απόλυσή του στο Twitter.

«Φεύγω από το Netflix έπειτα από επτά χρόνια. Στους αρχηγούς δεν επιτρέπεται να μπορεί να τους προσαφθεί κάτι (...) και δυστυχώς εγώ δεν στάθηκα στο ύψος αυτού του κριτηρίου, δείχνοντας έλλειψη ευαισθησίας όταν μίλησα στην ομάδα μου για λέξεις που προσβάλλουν στην κωμωδία».


«Αισθάνομαι απαίσια για την αναστάτωση που προκάλεσε αυτό το ολίσθημα στους ανθρώπους σε μια εταιρεία που αγαπώ και στην οποία θέλω όλοι να αισθάνονται ότι ανήκουν και εκτιμώνται», πρόσθεσε.


Ο Ριντ διευκρίνισε ότι ο Φρίντλαντ χρησιμοποίησε πρώτη φορά τη ρατσιστική λέξη σε συνάντηση του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων πριν από μερικούς μήνες σχετικά με τους όρους που είναι προσβλητικοί.

Ορισμένοι του είπαν στη συνέχεια ότι η χρήση που έκανε της λέξης αυτής ήταν ακατάλληλη και αυτός ζήτησε συγγνώμη.

Ωστόσο την χρησιμοποίησε ξανά λίγες ημέρες μετά την πρώτη φορά σε συνάντηση που είχε με μαύρους εργαζομένους από το τμήμα Ανθρωπίνου Δυναμικού, οι οποίοι "«ροσπαθούσαν να τον βοηθήσουν να αντιμετωπίσει την αρχική προσβολή», σημείωσε ο Ριντ.


Το δεύτερο περιστατικό, το οποίο ο Ριντ διευκρίνισε ότι πληροφορήθηκε μόλις αυτήν την εβδομάδα, «επιβεβαίωσε μια βαθειά έλλειψη κατανόησης και με έπεισε ότι ο Τζόναθαν πρέπει να φύγει τώρα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δεν καταλαβα τίποτα ,δηλαδή είπε σε συνάντηση "η χρηση της λέξης nigger ,στην κωμωδία ,είναι προσβλητική "...και απολύθηκε?Μου θυμίζει τον αλλο απο το ESPN,που απολύθηκε για το "guerrilla tactics" περιγράφοντας το στυλ παιχνιδιου της Σερενα Γουιλιαμς..ότι ΄ταχα μου την παρομοίασε με πιθηκο!Αστείο ειναι ακόμη οτι εβλεπα σταντ απ μαυρου κωμικου στο ιντερνετ και έτυχε να έχει ισπανικούς υπότιτλους.Οπότε όπου έλεγε black είχε υπότιτλο negro...(αρκετά ομόηχο).όταν γίνουν πλειοψηφία οι Ισπανόφωνοι θα είναι πού αστεία η όλη υπόθεση.