Ο Τραμπ απειλεί την ΕΕ με δασμούς 20% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα

Ο Τραμπ απειλεί την ΕΕ με δασμούς 20% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να επιβάλει έναν τελωνειακό δασμό ύψους 20% σε όλα τα οχήματα που εισάγονται από την ΕΕ στις ΗΠΑ, ως αντίποινα για τους επιπλέον δασμούς από την Ευρώπη σε δεκάδες αμερικανικά προϊόντα.

«Εάν αυτοί οι δασμοί και (εμπορικοί) φραγμοί που επιβάλλονται εδώ και πολύ καιρό στην Αμερική και στις επιχειρήσεις της και στους εργαζόμενούς της από την Ευρωπαϊκή Ένωση (...) δεν αρθούν σύντομα, θα επιβάλουμε δασμούς 20% σε όλα τα αυτοκίνητά του που θα εισάγονται στις ΗΠΑ. Κατασκευάστε τα εδώ!» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter.

Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ στοχεύει να ολοκληρώσει την έρευνά του σχετικά με το αν οι εισαγωγές αυτοκινήτων και ανταλλακτικών θέτουν κίνδυνο στην εθνική ασφάλεια, έως τα τέλη Ιουλίου ή τον Αύγουστο, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Εμπορίου Ουίλμπορ Ρος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ