Θερμά λόγια για την Ελλάδα από τον Πάπα Φραγκίσκο

Θερμά λόγια για την Ελλάδα από τον Πάπα Φραγκίσκο Facebook Twitter
EPA
0

Στο μεταναστευτικό και τη στάση που οφείλει να τηρήσει η Δύση αναφέρθηκε εκ νέου ο πάπας Φραγκίσκος, κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστροφής του από την Ελβετία στο Βατικανό.

«Η Ιταλία και η Ελλάδα ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωρες στην υποδοχή μεταναστών» δήλωσε ο ποντίφικας στη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους.

«Οι χώρες πρέπει να υποδέχονται τους ανθρώπους που αφήνουν πίσω τους τον πόλεμο και την πείνα», πρόσθεσε, τονίζοντας ωστόσο ότι κάθε χώρα θα πρέπει να το κάνει «με σύνεση» και να υποδέχεται τόσους πρόσφυγες όσους μπορεί να εντάξει στην κοινωνία, προσφέροντάς τους εκπαίδευση και εργασία.

Παράλληλα, ο Πάπας παρομοίασε τις φυλακές, στις οποίες οι δουλέμποροι κρατούν τους μετανάστες στη Λιβύη, με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

«Η Αφρική δεν πρέπει να γίνει αντικείμενο άλλης εκμετάλλευσης, αλλά προορισμός επενδύσεων, όπως σκέφτονται, με έξυπνο τρόπο τόσες ευρωπαϊκές χώρες», κατέληξε ο Ποντίφικας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ