Δωδεκάχρονη αυτοκτόνησε λόγω bullying σε σχολείο στο Νιού Τζέρσεϊ - Οι γονείς κατέθεσαν μήνυση

Δωδεκάχρονη αυτοκτόνησε λόγω bullying σε σχολείο στο Νιού Τζέρσεϊ - Οι γονείς κατέθεσαν μήνυση Facebook Twitter
Facebook/Mallory's Army
1

Οι γονείς ενός 12χρονου κοριτσιού που αυτοκτόνησε, μηνύουν τη σχολική περιφέρεια της πολιτείας του Νιου Τζέρσεϊ, με τον ισχυρισμό ότι απέτυχε να αποτρέψει το bullying

Η Νταϊάν και ο Σεθ Γκρόσμαν, αναφέρουν ότι το σχολείο αγνόησε τα επανηλλειμμένα παράπονά τους ότι η κόρη τους είχε γίνει στόχος bullying.

Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά, η Μάλορι είχε λάβει μηνύματα στο Snapchat στα οποία κορόιδευαν την εμφάνισή της και την προέτρεπαν να βάλει τέλος στη ζωή της.

Η σχολική περιφέρεια της κοινότητας Ρόκαγουεϊ αρνήθηκε να προβεί σε σχόλια.

Η μήνυση που υποβλήθηκε την Τρίτη, σχεδόν ένα χρόνο μετά το θάνατο της Μάλορι, στις 14 Ιουνίου 2017, κατηγορεί το Γυμνάσιο Κόουπλαντ ότι απέτυχε να λάβει σημαντικά μέτρα για να αποτρέψει το bullying.

Η μηνυτήρια αναφορά ισχυρίζεται ότι η απάντηση του σχολείου στα παράπονα ήταν να αναγκάσει την Μάλορι να αγκαλιάσει ένα από τα παιδιά που φέρονται ότι την εκφόβιζαν, αντί να επιβάλλει πειθαρχικά μέτρα και κατηγορεί την σχολική περιφέρεια ότι αποθάρρυνε τους γονείς του κοριτσιού από το να υποβάλουν επίσημη καταγγελία.

Αναφέρεται επίσης ότι η 12χρονη απέφευγε να φάει στην τραπεζαρία με τα άλλα παιδιά και έτρωγε σε ένα γραφείο μόνη της.

Το σχολείο εξέδωσε ανακοίνωση τον Αύγουστο της προηγούμενης χρονιάς λέγοντας ότι «οι ισχυρισμοί ότι η σχολική περιφέρεια του Ρόκαγουεϊ αγνόησε την οικογένεια Γκρόσμαν και απέτυχε να αντιμετωπίσει το bullying γενικότερα είναι κατηγορηματικά εσφαλμένοι».

Ο δικηγόρος της οικογένειας Γκρόσμαν, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, ανέφερε ότι τα παράπονα προς το σχολείο «αγνοήθηκαν εντελώς» και αποκάλεσε τα κινητά τηλέφωνα ένα «φονικό όπλο στα χέρια του λάθος παιδιού».

«Ευελπιστούμε ότι η κατάθεση αυτής της μήνυσης προκαλέσει εθνική επαγρύπνηση στην επιδημία του κυβερνοεκφοβισμού(cyber-bullying) και ότι δεν θα χρειαστεί να παραβρεθούμε σε άλλες κηδείες παιδιών που έχουν πέσει θύματα bullying», ανέφερε ο δικηγόρος.

Δωδεκάχρονη αυτοκτόνησε λόγω bullying σε σχολείο στο Νιού Τζέρσεϊ - Οι γονείς κατέθεσαν μήνυση Facebook Twitter
Facebook/Dianne Grossman

Η κα Γκρόσμαν είπε στο News 12 ότι επιθυμούσε το σχολείο να «ενδιαφέρεται λιγότερο για τα αποτελέσματα των εξετάσεων και να νοιάζεται παραπάνω για την συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών».

«Αντί να διώξουν τη Μάλορι από τη χορωδία», είπε η μητέρα της, «θα ήθελα να απομακρύνουν τα κορίτσια που την εκφόβιζαν. Όχι τη Μάλορι».

Η μήνυση είναι η πρώτη υπόθεση αυτοκτονίας από κυβερνο-εκφοβισμό που κατατέθηκε στο Νιου Τζέρσεϊ.

Οι οικογένειες των κοριτσιών που κατηγορούνται για bullying εναντίον της Μάλορι ειδοποιήθηκαν ότι μπορεί να αντιμετωπίσουν κατηγορίες, ανέφερε ο δικηγόρος.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια