Πέθανε ο γηραιότερος ουρακοτάγκος της Σουμάτρας - Συγκίνηση στο ζωολογικό κήπο της Αυστραλίας

Πέθανε ο γηραιότερος ουρακοτάγκος της Σουμάτρας - Συγκίνηση στο ζωολογικό κήπο της Αυστραλίας Facebook Twitter
Perth Zoo/Alex Asbury
0

Η Πουάν, ο γηραιότερος ουρακοτάγκος της Σουμάτρας, πέθανε σε ζωολογικό κήπο της Αυστραλίας σε ηλικία 62 ετών.

Οι άνθρωποι του ζωολογικού κήπου του Περθ αποχαιρέτησαν με συγκίνηση τον γηραιότερο ουρακοτάγκο στον κόσμο, που άφησε πίσω του 54 απογόνους.

Η Πουάν, που περιγράφεται ως η «ηλικιωμένη κυρία» του ζωολογικού κήπου του Περθ, υποβλήθηκε σε ευθανασία τη Δευτέρα λόγω επιπλοκών σχετιζόμενων με το προχωρημένο της ηλικίας της.

Ήταν στο ζωολογικό κήπο από το 1968 και αναγνωρίστηκε επίσημα από το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες το 2016, ως το γηραιότερο ζώο του είδους της.

Πέθανε ο γηραιότερος ουρακοτάγκος της Σουμάτρας - Συγκίνηση στο ζωολογικό κήπο της Αυστραλίας Facebook Twitter
Perth Zoo/Derick Smith

Οι ουρακοτάγκοι της Σουμάτρας αποτελούν ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση, ενώ σπάνια φτάνουν την ηλικία των 50 ετών, σύμφωνα με το ζωολογικό κήπο.

Η Πουάν πιστεύεται ότι γεννήθηκε σε μία ζούγκλα της Σουμάτρα, στην Ινδονησία το 1956. Άφησε πίσω της μία «απίστευτη κληρονομιά» 11 παιδιών και συνολικά 54 απογόνων στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και αλλού, όπως ανέφεραν υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου.

«Έκανε τόσα πολλά για την αποικία στον ζωολογικό κήπο του Περθ και την επιβίωση του είδους της», είπε η υπεύθυνη για τα πρωτεύοντα είδη, Χόλι Τόμσον

Κάποιοι από τους απόγονους της Πουάν έχουν επιστρέψει στο φυσικό τους περιβάλλον στη Σουμάτρα, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου.

Σύμφωνα με τη WWF, πλέον υπάρχουν μόνο 14.600 ουραταντάγκοι της Σουμάτρας.

Η Μαρτίνα Χαρτ, υπεύθυνη της Πουάν στο ζωολογικό κήπο έγραψε έναν επικήδειο, ο οποίος δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «The West Australian» την Τρίτη.

«Με τα χρόνια, οι βλεφαρίδες της Πουάν είχαν γίνει γκρι, η κίνησή της είχε επιβραδυνθεί και το μυαλό της είχε αρχίσει να χάνεται», έγραψε. «Όμως παρέμεινε η μητέρα, η ήσυχη, αξιοπρεπής κυρία που πάντα ήταν» συμπλήρωσε.

 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM