Πυροβολισμοί στο Μάλμε της Σουηδίας - Τουλάχιστον 5 τραυματίες

Πυροβολισμοί στο Μάλμε της Σουηδίας - Τουλάχιστον 5 τραυματίες Facebook Twitter
Φωτογραφία: Aftonbladet
0

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Δευτέρας στην πόλη Μάλμε της Σουηδίας, όπου ένοπλος άνοιξε πυρ σε κεντρικό δρόμο.

Σε μία σύντομη ανακοίνωσή της, η σουηδική αστυνομία ανέφερε ότι έχουν τραυματιστεί τέσσερα άτομα, αλλά δεν είναι γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάστασή τους. Στη συνέχεια έγινε γνωστό πως και ένας πέμπτος τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ιδιωτικό αυτοκίνητο.

Η αστυνομία δεν διευκρίνισε το κίνητρο του δράστη, ο οποίος αναζητείται.

  

Κάτοικος της περιοχής, που μίλησε στην εφημερίδα Aftonbladet, ανέφερε πως ακούστηκαν τουλάχιστον 15-20 πυροβολισμοί, δίπλα σε ένα internet cafe.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στη λεωφόρο Drottninggatan, που διασχίζει το κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με την Aftonbladet το περιστατικό έγινε δίπλα σε ένα αστυνομικό τμήμα, και οι αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν άμεσα στο σημείο.

«Αποκλείσαμε την περιοχή και παίρνουμε καταθέσεις. Θα πάρουμε καταθέσεις και από τους τραυματίες, αν είναι σε θέση να μιλήσουν ή αν το επιθυμούν», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Στέφαν Σόντερχολμ.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο TT ανέφερε ότι το συμβάν δεν έχει σχέση με τρομοκρατία. Επικαλούμενο τις αστυνομικές αρχές, μετέδωσε πως  δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους κατοίκους.

Διαμάχες μεταξύ συμμοριών που μάχονται για τον έλεγχο της περιοχής έχουν σημειωθεί σε διάφορες μεγάλες σουηδικές πόλεις τα τελευταία χρόνια.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ