Γερμανία: Συνελήφθη 29χρονος που φέρεται να παρασκεύαζε βιολογικά όπλα

Γερμανία: Συνελήφθη 29χρονος που φέρεται να παρασκεύαζε βιολογικά όπλα Facebook Twitter
0

Ένας 29χρονος Τυνήσιος συνελήφθη αυτή την εβδομάδα στην Κολωνία, τον οποίο βαρύνει η υποψία ότι έφτιαχνε βιολογικά όπλα. 

Ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας και αντικατασκοπίας (BfV) ανέφερε ότι η σύλληψη του 29χρονου πιθανότατα απέτρεψε μια τρομοκρατική ενέργεια στη Γερμανία. 

Ο ύποπτος, ο οποίος κατονομάστηκε ως Σιφ Αλλάχ Χ., συνελήφθη αφότου βρέθηκε στο διαμέρισμά του ρικίνη κατά τη διάρκεια έρευνας αργά το βράδυ της Τρίτης.

Η ανάλυση της υπόθεσης δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, σημείωσε ο επικεφαλής της BfV σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται στο φύλλο της Rheinische Post που κυκλοφορεί σήμερα, όμως «η συνολική εικόνα με βάση τα στοιχεία που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής είναι πως πιθανότατα απετράπη μια τρομοκρατική ενέργεια».

Ο νεαρός είχε αρκετή πρώτη ύλη στο διαμέρισμά του για να παρασκευάσει από 250 ως 1.000 εξαιρετικά τοξικές δόσεις ρικίνης, ανάλογα με τον τρόπο χρήσης τους, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Εισαγγελείς πάντως είπαν την Πέμπτη πως δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι ο άνδρας σχεδίαζε ή συμμετείχε σε κάποιο σχέδιο για τη διάπραξη τρομοκρατικής ενέργειας ή ότι είναι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας ειδοποιήθηκαν ότι συνέβαινε κάτι ύποπτο όταν ο άνδρας παρήγγειλε 1.000 σπόρους ρίκινου, που περιέχουν ρικίνη, και μια ηλεκτρική μηχανή κοπής καφέ μέσω Διαδικτύου.

Στις αρχές Ιουνίου είχε ήδη καταφέρει να παρασκευάσει ρικίνη, μια εξαιρετικά θανατηφόρα ουσία ακόμη και σε πολύ μικρές δόσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/dpa

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ