ΗΠΑ και Ρωσία εξετάζουν το ενδεχόμενο συνάντησης Τραμπ - Πούτιν

ΗΠΑ και Ρωσία εξετάζουν το ενδεχόμενο συνάντησης Τραμπ - Πούτιν Facebook Twitter
EPA
0

Ο Λευκός Οίκος και το Κρεμλίνο εξετάζουν το ενδεχόμενο διεξαγωγής μιας συνάντησης μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με το "Politico" που επικαλείται αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.


Ο Ρίτσαρντ Χούκερ, διευθυντής με αρμοδιότητα για την Ευρώπη και την Ρωσία στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι οι δύο πλευρές, επεξεργάζονται την ιδέα, χωρίς ν' αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.

Μία συνάντηση μεταξύ του Τραμπ και του Πούτιν θεωρείται σίγουρο ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις στην Ουάσινγκτον, εξαιτίας της έρευνας που διεξάγει ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μάλερ, αναφορικά με την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία του 2016.

Οι συζητήσεις για το ενδεχόμενο διεξαγωγής μιας συνάντησης μεταξύ των δύο ηγετών άρχισαν όταν οι δύο τους είχαν τηλεφωνική επικοινωνία στις 20 Απριλίου.


Το Κρεμλίνο αποκάλυψε ότι ο Πουτιν κι ο Τραμπ αντάλλαξαν προσκλήσεις για εκατέρωθεν επισκέψεις στις πρωτεύουσες της Ρωσίας και των ΗΠΑ.

Πιο πρόσφατα, ο πρόεδρος Πούτιν εξέτασε το ενδεχόμενο για την πραγματοποίηση μιας συνάντησης με τον Τραμπ στην Βιέννη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "The Wall Street Journal".

Το ίδιο δημοσίευμα ανέφερε ότι στην διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στις 5 Ιουνίου στην Βιέννη, ο Πούτιν ρώτησε τον καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς αν μπορεί να φιλοξενήσει μία συνάντηση με τον Τραμπ.


Ο Χούκερ από την πλευρά του δήλωσε ότι η Αυστρία, που δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ και φιλοξενεί συχνά διπλωματικές συνομιλίες, θα μπορούσε να είναι μία πιθανή χώρα για την πραγματοποίηση μιας συνάντησης μεταξύ των δύο προέδρων.

Ο Τραμπ είναι προγραμματισμένο να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες το διήμερο 11-12 Ιουλίου, για την ετήσια διάσκεψη του ΝΑΤΟ.

Η Wall Street Journal ανέφερε νωρίτερα μέσα στον μήνα, ότι ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ρωσία Τζον Χάντσμαν ήρθε στην Ουάσινγκτον προκειμένου να συναντηθεί με αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ και να βοηθήσει στην προετοιμασία της συνάντησης.


Μία συνάντηση με τον Πούτιν περιγράφεται ως την επόμενη διπλωματική κίνηση του Τραμπ, μετά την ιστορική συνάντηση που είχε ο Αμερικανός πρόεδρος, με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν στην Σιγκαπούρη, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Ο Ρώσος πρόεδρος επιδιώκει επίσης να συναντήσει τον Κιμ, ενώ χθες κατά την συνάντηση που είχε με υψηλόβαθμο Βορειοκορεάτη αξιωματούχο στην Μόσχα, ο Πούτιν προσκάλεσε τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας να τον επισκεφτεί, πιθανότατα στην διάρκεια διάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στο Βλαδιβοστόκ, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.


Στο μεταξύ, ο γιος του προέδρου Τραμπ, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ συμβούλεψε τον πατέρα του για τα 72α γενέθλιά του να μην καταθέσει στον ειδικό ανακριτή Μάλερ. «Δεν θα το έκανα. Νομίζω ότι θα ήταν ανοησία» δήλωσε ο Τραμπ Τζούνιορ στους οικοδεσπότες της εκπομπής "Fox & Friends".

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ