Νέες λεπτομέρειες για την ταφή του Osama bin Laden

Νέες λεπτομέρειες για την ταφή του Osama bin Laden Facebook Twitter
1

Οι πρώτες λεπτομέρειες της θαλάσσιας επιχείρησης για την ταφή του Osaba bin Laden έρχονται στο φως από το Associated Press. Το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε e-mails που είχαν ανταλλαχθεί μεταξύ Αμερικανών στρατιωτικών αξιωματούχων, μιας και ως τώρα καμία ευρεία δημοσιοποίηση δεν είχε γίνει για τις συνθήκες υπό τις οποίες η σωρός του πρώην ηγέτη της αλ-Κάιντα ρίχθηκε στη θάλασσα.

Ο Laden σκοτώθηκε σε επιδρομή των Αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων στο Πακιστάν την πρώτη Μαΐου 2011. Σύμφωνα με το Time, ένα e-mail που στάλθηκε την επόμενη μέρα περιγράφει την προετοιμασία που έγινε στο νεκρό σώμα του: πλύσιμο σε ισλαμική τελετή, τύλιγμα σε λευκό σεντόνι και τοποθέτηση σε σταθμισμένο σάκο, που σε άλλα mail αναφέρεται κωδικοποιημένα ως "το πακέτο" που παραδόθηκε από τη FedEx. Κανείς από τους ναύτες του αεροπλανοφόρου Carl Vinson δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας της τελετής.

Άλλο e-mail της δεύτερης Μαΐου αναφέρει ότι ένας στρατιωτικός αξιωματούχος ετοίμασε λόγο θρησκευτικού περιεχομένου που μεταφράστηκε στα αραβικά. Αφού απαγγέλθηκε ο λόγος, το νεκρό σώμα του Laden τοποθετήθηκε σε επίπεδη σανίδα η οποία ανασηκώθηκε και η σωρός γλίστρησε στη θάλασσα.

Το Associated Press έλαβε τα e-mails από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ. Ωστόσο, μια σειρά από ερωτηματικά εξακολουθούν να αιωρούνται γύρω από την υπόθεση. Οι υπάλληλοι του Associated Press ισχυρίστηκαν τον περασμένο Μάρτιο ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα βίντεο ή φωτογραφίες από την τελετή, ούτε από το πτώμα του Laden. Το Πεντάγωνο συμπληρώνει ότι δεν έχει καταγραφεί πιστοποιητικό θανάτου, αναφορά αυτοψίας ή δεδομένα DNA. Επιπλέον, δεν υπάρχουν έγγραφα που να υποδεικνύουν τον τρόπο ταφής του Laden, σε περίπτωση επιτυχούς εξόντωσής του.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τη σειρά του δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει τη λεπτομερή καταγραφή του στρατιωτικού εξοπλισμού που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένου ενός ελικοπτέρου που συνετρίβη. Κάτοικοι της περιοχής φωτογράφησαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Στο άρθρο του Time αναφέρουν επίσης "Agency officials claimed in March that they could not find any photographs or videos taken during the raid in Abbottabad."Ενώ φωτογράφιζαν τον Ομπάμα να παρακολουθεί την επίθεση live ξέχασαν να πατήσουν το record και δεν υπάρχει βίντεο...