Ο Τραμπ κατηγορεί τον ΟΠΕΚ για την αύξηση στην τιμή του πετρελαίου

Ο Τραμπ κατηγορεί τον ΟΠΕΚ για την αύξηση στην τιμή του πετρελαίου Facebook Twitter
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε σήμερα τον οργανισμό των πετρελαιοπαραγωγών χωρών (ΟΠΕΚ), ότι ανεβάζει τις τιμές του πετρελαίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος απευθύνθηκε στον ΟΠΕΚ με μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter, λίγο μετά την επιστροφή του από τη Σιγκαπούρη και την ιστορική συνάντησή που είχε εκεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.


«Οι τιμές του πετρελαίου είναι υπερβολικά υψηλές, ο ΟΠΕΚ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Αυτό δεν είναι καλό!» έγραφε το μήνυμα του προέδρου.


Δύο από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου παγκοσμίως, η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, έχουν ανακοινώσει ότι θέλουν να θέσουν στο τραπέζι των συνομιλιών την αύξηση της παραγωγής, στην επόμενη σύνοδο του Οργανισμού που θα διεξαχθεί στις 22 Ιουνίου στη Βιέννη.


Πριν από την παρέμβαση του Τραμπ, η τιμή του πετρελαίου στις αγορές υποχωρούσε, μετά την επιβεβαίωση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (IEA) για την αύξηση της παραγωγής εκ μέρους της Σαουδικής Αραβίας.

Η τιμή της βενζίνης στις ΗΠΑ έχει φτάσει σήμερα τα 2,909 δολάρια το γαλόνι (3,8 λίτρα) ενώ πέρσι ήταν μόνο 2,329 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΑ, της εθνικής οργάνωσης αυτοκινητιστών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Διεθνή / O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή στις 10 Απριλίου - Μετά τη διπλή δολοφονία ο μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, όταν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ