Περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια θα κοστίσει η διάσκεψη Ντόναλντ Τραμπ - Κιμ Γιονγκ Ουν

Περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια θα κοστίσει η διάσκεψη Ντόναλντ Τραμπ - Κιμ Γιονγκ Ουν Facebook Twitter
0

Το ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων εκτιμάται ότι θα δαπανήσει η Σιγκαπούρη για τη διάσκεψη κορυφής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. 

Τα χρήματα αυτά θα δαπανηθούν για την ασφάλεια και για άλλα έξοδα σχετικά με τη διοργάνωση της ιστορικής συνόδου, όπως έκανε γνωστό ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης Λι Σιέν Λουνγκ.

«Εάν με ρωτήσετε πόσο θα κοστίσει αυτό... Θα σας έλεγα κάτι περισσότερο ή λιγότερο από περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια. Είναι πιθανό ότι ίσως ανακτήσουμε κάποιο μικρό μέρος του ποσού αυτού, αλλά νομίζω ότι είναι ένα κόστος που θέλουμε να πληρώσουμε και είναι η συνεισφορά μας σε μία διεθνή επιδίωξη, που είναι φανερό ότι εξυπηρετεί το εθνικό μας συμφέρον», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Λι.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έφτασε νωρίτερα σήμερα στη Σιγκαπούρη, ενώ άμεσα αναμένεται και η άφιξη του Ντόναλντ Τραμπ. 

Η συνάντηση Τραμπ-Κιμ θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τρίτης στο ξενοδοχείο Capella, και θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που ηγέτης της Βόρειας Κορέας συναντάται με εν ενεργεία πρόεδρο των ΗΠΑ.

Η σύνοδος, με αβέβαιη έκβαση, θα πραγματοποιηθεί σε δύο ημέρες, έπειτα από δεκαετίες καχυποψίας και εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα. Το βορειοκορεατικό πυρηνικό οπλοστάσιο, το οποίο στη διάρκεια των ετών στοίχισε στην Πιονγιάνγκ μια εντυπωσιακή σειρά κυρώσεων από τον ΟΗΕ, θα βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των συνομιλιών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Sputnik

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM