Η πρώτη σκηνή γυναικείου αυνανισμού στο Μπόλιγουντ προκαλεί αντιδράσεις

Η πρώτη σκηνή γυναικείου αυνανισμού στο Μπόλιγουντ προκαλεί αντιδράσεις Facebook Twitter
Οι πρωταγωνίστριες της ταινίας
0

Μια ταινία του Bollywood που περιγράφεται ως η απάντηση της Ινδίας στο Sex and the City προκαλεί διαμάχη για την σκηνή αυνανισμού που περιλαμβάνει, αλλά και γιατί δείχνει μια γυναίκα να επιλέγει το περιστασιακό σεξ και να καπνίζει.

Το «Veere Di Wedding» είναι μια κωμωδία για τέσσερις φίλες που επανενώνονται για έναν γάμο και δείχνει τις παράλληλες, αλλά τόσο διαφορετικές, ιστορίες των γυναικών.

Οι γυναίκες πίνουν, κάνουν σεξ και στην πιο αμφιλεγόμενη σκηνή του φιλμ, μια από τις πρωταγωνίστριες αυνανίζεται χρησιμοποιώντας ένα δονητή. Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια σκηνή υπάρχει στον κινηματογράφο της χώρας και οι αντιδράσεις ήταν μεγάλες.

Η επιτυχία της ταινίας είναι μεγάλη καθώς σημειώνει 7.8 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις από την πρεμιέρα της την 1η Ιουνίου, σύμφωνα με το Box Office Ινδίας.

Η σκηνή αυνανισμού έχει επικριθεί στα social media και σε αρκετά δημοσιεύματα, και όλα φαίνεται πως ξεκίνησαν όταν κάποιος έγραψε στο Twitter, ότι έχει πάρει τη γιαγιά του στην ταινία και πως αισθάνθηκε αμηχανία και ντροπή.

Ακολούθησαν πολλά tweets με περίπου ίδιο περιεχόμενο, δημιουργώντας υποψίες ότι οργανώθηκε εκστρατεία εναντίον της ταινίας και της Swara Bhaskar.

Η πρωταγωνίστρια είναι από τις λίγους ηθοποιούς του Bollywood που μιλούν ενάντια στη μισαλλοδοξία, τη σεξουαλική παρενόχληση και τον θρησκευτικό εθνικισμό.

Η ηθοποιός λέει πάντως πως ήταν αναμενόμενο να εκφραστεί έτσι ο συντηρητισμός της χώρας.

Το συμβούλιο επίβλεψης ταινιών της Ινδίας είναι επίσης αυστηρό και έκοψε τις σκηνές με το φιλί από την πιο πρόσφατη ταινία του Τζέιμς Μποντ και αυτή την εβδομάδα απαγόρευσε την ταινία του Hollywood Love, Simon, που μιλά για μια εφηβική ομοφυλοφιλική σχέση.

Η σκηνή που δείχνει την ηθοποιό να αυνανίζεται σε αυτό το φιλμ επιβίωσε της λογοκρισίες, αλλά ο δονητής  διατάχθηκε να θολώσει και να μην είναι ευδιάκριτος.

Η ταινία αποτελεί μέρος ενός κύματος ινδικών ταινιών την τελευταία δεκαετία για να προωθήσει τις ιστορίες και την καθημερινότητα των γυναικών, να απεικονίσει ομοιόμορφα την ομοφυλοφιλία και να σπάσει άλλα πρώην πολιτιστικά ταμπού.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ